У Росії військових-контрактників судять за відмову служити на Донбасі «добровольцями»
Світ

У Росії військових-контрактників судять за відмову служити на Донбасі «добровольцями»

11 липня 2015, 09:04
0
0
Сподобалось?
0

У Росії кілька десятків контрактників з окремої мотострілкової бригади Майкопської розвідувальної бригади втекли з полігону, оскільки злякалися, що їх відправлять на Донбас.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на «Газету.Ru».

Проти російських військових порушені кримінальні справи - їм загрожує до 10 років позбавлення волі за самовільне залишення частини і дезертирство. За поїздку на Донбас їм пропонували 8 тисяч добових і ветеранській статус.

Заступник гендиректора ТОВ «Перший об'єднаний союз юристів Кубані» Тетяна Чернецька, яка представляє інтереси п'яти контрактників, проти яких порушені кримінальні справи, розповіла, що, за її даними, йдеться про десятки кримінальних справ стосовно військовослужбовців, які покинули полігон.

«Командир частини, передають хлопці, заявляє: військово-слідчий відділ не справляється, стільки кримінальних справ. Хлопцям привласнюють номери 101, 137 в черзі на порушення кримінальних справ, отримують номер і чекають виклик до слідчого», - зазначила вона.

Судячи з офіційної статистики Майкопського гарнізонного суду, за перші півроку 2015 року за статтею «Самовільне залишення частини» засуджено 62 військовослужбовців.

За словами Чернецької, у кількох десятків контрактників, щодо яких порушено справи за статтями «дезертирство» і «самовільне залишення частини», однакові обставини: в один і той же час з кінця вересня по середину листопада вони покинули полігон «Кадановській», пояснюючи це нелюдськими умовами і нав'язливими пропозиціями служити на території «ЛНР-ДНР» «добровольцями».

У Міноборони РФ оперативний коментар з цього приводу надати не змогли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися