Світ

Росія зобов’язала оголосити мобілізацію у Придністров’ї?

22 липня 2015, 10:34
0
0
Сподобалось?
0

Влада невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) оголосила мобілізацію чоловіків віком від 18 до 27 років. Експерти зазначають: мобілізація узгоджена з керівництвом Російської Федерації.

«Закликати на військову службу в Збройні сили, прикордонні та внутрішні війська громадян чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, які перебувають або зобов'язаних перебувати на військовому обліку і не перебувають в запасі, які втратили право на відстрочку від призову на військову службу, а також підлягають призову на військову службу і залучених до відповідальності за порушення правил військового обліку. Призов здійснювати впродовж 2015 календарного рок», — зазначається в указі, опублікованому на офіційному сайті президента невизнаної республіки.

Ще одним указом в «ПМР» призвали на військову службу чоловіків віком до 30 років включно, які закінчили державні організації вищої професійної освіти та зараховані у запас з присвоєнням військового звання офіцера.

Як зазначив проректор молдавського Університету європейських знань Валеріу Черба, не виключено, що оголошена в невизнаному Придністров'ї мобілізація узгоджена з керівництвом Російської Федерації. Таку думку експерт висловив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

Джерело: Українська правда


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися