В Росії у Краснодарському краї спалили 400 кг спортивного харчування — переплутали із «санкціонкою»
Світ

В Росії у Краснодарському краї спалили 400 кг спортивного харчування — переплутали із «санкціонкою»

9 вересня 2015, 08:32
0
0
Сподобалось?
0
Краснодарські митники помилково знищили 407 кг харчових добавок для спортсменів, вирішивши, що вони входять до переліку санкційної продукції, повідомляє ТАСС.
 
Згідно з повідомленням прес-служби Південного митного управління, краснодарські митники в червні затримали партію спортивного харчування, яка прибула з Туреччини на адресу однієї з комерційних організацій. Досі спірна продукція перебувала під арештом, оскільки в ході перевірки з’ясувалося, що спортивне харчування вироблене в США. Проте у вересні її знищили відповідно до указу президента РФ.
 
Фахівці митниці провели експертизу продукції і вирішили, що «суміші вітамінів і мінеральних речовин, а також цукровий сироп є готовими продуктами для харчування спортсменів і входять у перелік сільгосппродукції, сировини і продовольства, заборонених до ввезення в РФ».
 
Однак спортивне харчування не входить до санкційного списку з серпня 2014 року. Спочатку, з 7 серпня 2014-го, харчування для спортсменів було включено до переліку продембарго, оскільки перетиналося з іншим видом забороненої продукції - молоком, адже в спортивних білкових сумішах присутні протеїнові добавки на основі молочного білка та сухого молока. Але 20 серпня 2014-го уряд виключив його зі списку поряд із низкою інших товарів - концентратами рослинних і тваринних білків, безлактозним молоком і т. д. Ці принципи збереглися в списку продемабрго після його продовження на рік із 7 серпня 2015 року.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися