В зімбабвійських школах заборонили пластівці, бо школярі варили з них... пиво
Світ

В зімбабвійських школах заборонили пластівці, бо школярі варили з них... пиво

11 вересня 2015, 18:48
0
2
Сподобалось?
2
У деяких школах-інтернатах Зімбабве на початку нового навчального року заборонили пластівці для сніданків, бо школярі варили з них пиво.
 
Місцева газета Chronicle повідомляє, що у вівторок, із початком нового семестру, представники як мінімум трьох шкіл на півдні країни попередили батьків, що у їхніх дітей вилучатимуть пластівці, які містять хлібний злак сорго. «Стало відомо, що учні змішують пластівці з коричневим цукром і дріжджами, після чого залишають цю суміш на сонці настоюватися. У результаті виходить спиртовмісна рідина, яку діти п’ють прямо під носом учителів», — пишуть у газеті.
 
Представники старшої школи Tennyson Hlabangana в Булавайо розіслали батькам повідомлення, які повідомляють їх про те, що на територію школи тепер заборонено проносити пластівці марки Morvite і юшку з вівса. Газета цитує неназваного батька: «Ми отримали повідомлення, в яких нам не рекомендували купувати Morvite для наших дітей. Розібравшись у всьому цьому, ми зрозуміли, що діти виготовляли з пластівців алкоголь».
 
Chronicle наводить слова хіміка Майкла Дубі про те, що бовтанка, виготовлена школярами, може бути небезпечною для їхнього здоров’я.
«Проблема в тому, що неможливо контролювати процентний вміст алкоголю. У саморобному пиві може бути багато спирту, що шкідливо для здоров'я дітей», — зазначає Дубі.
 
Проблема питущих дітей стає все більш актуальною для Зімбабве. За минулий місяця поліція Булавайо заарештувала 224 школярів — деякі з них не мали навіть 13 років, — які відвідували вечірки «вузу» на задвірках міста, де вживали саморобний алкоголь. «За повідомленнями, на цих вечірках молодь вживає алкоголь і наркотики. При цьому найбільш «шикарні» організовують ті школярі, батьки яких перебувають у діаспорі», — пише Chronicle.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися