В Узбекистані на період збору бавовни заборонили весілля й усіх жителів примусово женуть на поля
Світ

В Узбекистані на період збору бавовни заборонили весілля й усіх жителів примусово женуть на поля

14 вересня 2015, 10:48
0
0
Сподобалось?
0
В Узбекистані початок щорічного збору бавовняного врожаю в черговий раз став предметом скандалів, пов’язаних із порушеннями умов та примусом до праці жителів країни. Узбекам, які відмовляються від «бавовняної повинності», погрожують скороченням соціальних виплат, студентам — відрахуванням із навчальних закладів, а крім того в деяких регіонах уведена заборона на проведення весіль і банкетів, щоб люди не відволікалися від збору врожаю, повідомляє радіо «Свобода».
 
Згідно з повідомленнями, що надходять від громадян Узбекистану на радіо «Свобода», муніципальна влада примушує пенсіонерів брати участь у зборі бавовни або відправляти на поля інших членів сім’ї замість себе, погрожуючи в іншому разі урізанням пенсій на 50%.
 
«У нашому домогосподарстві немає нікого, хто би працював у державній організації, і немає нікого, хто б отримував допомогу на дітей. Самі себе утримуємо. Є тільки дід пенсіонер, який одержує від держави невеликі гроші. До нас прийшов представник махаллінського комітету і сказав, щоб пенсіонер сам вийшов збирати бавовну або ж знайшов когось замість себе. Інакше пригрозив урізати 50 відсотків із його пенсії», — розповів один із громадян.
 
Вже можна побачити, як літні люди, що злякались урізання пенсійних виплат, гнуть спини на бавовняних полях.
«Надто старих я не бачив, але ось ті, кому за 60 і хто отримує законну пенсію, працюють на ниві. Їм і так пенсії урізають, переводять на пластикові картки. Ці люди від страху, що можуть втратити й решту суми, змушені підкоритися вимогам влади», — повідомляє один із очевидців.
 
А в Самаркандській області республіки місцева влада запровадила заборону на проведення весіль і банкетів у ресторанах і кафе у зв’язку з початком збору бавовни. Ресторани та бенкетні зали в регіоні отримали неофіційне розпорядження від властей, у зв’язку з яким заклади закриті для проведення урочистостей із 6 вересня строком на один місяць.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися