Російські контрактники відмовляються їхати в Сирію
Світ

Російські контрактники відмовляються їхати в Сирію

18 вересня 2015, 11:42
0
0
Сподобалось?
0
Кілька російських контрактників розповіли «Газеті.Ru» про своє небажання відправлятися у відрядження до Сирії. Видання розповідає, що зустріч журналіста і військовослужбовців (один із яких з Уралу) пройшла в Новоросійську, де ті готуються до відправки морем на Близький Схід.
 
Ще в середині серпня в одній із військових частин у Східному військовому окрузі командування створило зведену роту з 20 чоловік. Військових відправили у відрядження нібито для вигрузки техніки на станції Тунельна під Новоросійськом. Контрактникам відразу видалося відрядження дивним: перед відправкою їм сказали, що вони можуть потрапити в «спекотну країну», розповідали про запобіжні заходи, нагадали про поведінку в полоні й на допитах. На групу швидко оформили нову зброю, а ешелон, у якому вони їхали на південь, просувався в рази швидше, ніж звичайно.
 
Контрактники підозрювали, що опиняться на Донбасі (очевидно, такий варіант їх влаштовував), але з’ясувалося, що вони поїдуть до Сирії. 16 вересня перед ними виступав представник Генштабу, що підтвердив відрядження роти в сирійську Латакію. Він не виключив участі в бойових діях, пише видання. При цьому письмового наказу контрактникам не подавали, план відрядження не оголосили. Між собою контрактники вирішили, що або відмовитися від відрядження, оскільки їм не називають його мети, або покласти на стіл рапорти про звільнення. Однак у військовій прокуратурі, куди вони прийшли, службовцям нагадали про кримінальну відповідальність за відмову виконувати накази.
 
У гарнізонній прокуратурі Новоросійська виданню сказали, що військовослужбовці не зобов’язані виконувати наказ, якщо його не було офіційно. «Якщо в теорії буде прийнято рішення, то воно приймається офіційно, — каже прокурор Олексій Тоневицкий. — І з урахуванням того, що військовослужбовці на контракті, вони повинні виконати офіційний наказ і всі правові наслідки повинні бути в рамках закону».
 
Через скандал відрядження контрактників тимчасово відклали, але командування все одно переконує їх їхати до Сирії.
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися