Сьогодні у Нью-Йорку мають зустрітися Путін із Обамою
Світ

Сьогодні у Нью-Йорку мають зустрітися Путін із Обамою

28 вересня 2015, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

Вона пройде після протокольних заходів ювілейної 70-ї сесії Генасамблеї ООН. Удень Путін збирається виступити перед делегатами 138 країн на пленарному засіданні Генасамблеї. Того ж очікують і від американського лідера, інформує Ехо Москви.

Як повідомив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, президент США погодився на бесіду з Путіним після «неодноразових запитів» Москви. У Кремлі та Білому домі розійшлися в думках про те, хто був ініціатором переговорів. В адміністрації глави Сполучених Штатів вважають, що зустріч більшою мірою необхідна російському президентові для обговорення питання про вплив економічних санкцій на економіку. Спостерігачі відзначають, що немає і згоди щодо основної теми для обговорення. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що глави держав говоритимуть про ситуацію в Сирії та протидію ІДІЛ. У Білому домі в свою чергу повідомляють, що основним стане питання про ситуацію в Україні. Остання двостороння зустріч Путіна й Обами відбулася в листопаді минулого року. Також у Володимира Путіна заплановане і спілкування з японським прем’єром Сіндзо Абе.

Росія не братиме участь у військовій операції в Сирії, наполягає Володимир Путін. В інтерв’ю американським телеканалам він підкреслив, що Москва не планує цього на сьогодні. За його словами, російські дипломати у свою чергу постійно думають над тим, як інтенсифікувати роботу і з президентом Сирії Башаром Асадом, і з партнерами в інших країнах. Також Путін зауважив, що російські війська перебувають на кордоні з Україною на законних підставах. Він нагадав, що самі США мають бази в Європі й розміщують там тактичну ядерну зброю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися