Теракт у Нігерї: 32 людини загинули
Світ

Теракт у Нігерї: 32 людини загинули

18 листопада 2015, 04:00
0
0
Сподобалось?
0

Щонайменше 32 людини загинули, ще 80 отримали поранення в результаті вибуху, що прогримів у вівторок увечері на ринку нігерійського міста Йола (північно-східний штат Адамава).

Про це повідомили представники національної служби порятунку, пише «Українська правда».

«Вибух стався після вечірньої молитви, в той час, коли люди почали залишати мечеть. Зараз на місці скоєння теракту багато карет швидкої допомоги, які безперервно відвозять постраждалих у лікарні», – розповів один з очевидців.

Поки жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за вибух. Однак, на думку спостерігачів, у злочині видно почерк радикального угрупування «Боко харам», яка регулярно влаштовує диверсії в штаті Адамава та інших регіонах північного сходу Нігерії.

«Боко харам» («Західна освіта – гріх» в перекладі з мови хауса) – ісламістське угрупування, що діє на півночі і північному сході Нігерії. Її бойовики також здійснюють напади на територіях сусідніх країн – Нігера, Камеруна і Чаду.

«Боко харам» домагається створення ісламського халіфату і введення норм шаріату (ісламського права) на всій території Нігерії. Вона виступає проти західної освіти, демократії та принципу поділу влади, а також проти носіння західного одягу і всіх інших елементів «чужої» культури.

У березні цього року угруповання присягнуло на вірність терористичній організації «Ісламська держава».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися