«Заморожений» конфлікт у Карабасі знову став гарячим
Світ

«Заморожений» конфлікт у Карабасі знову став гарячим

3 квітня 2016, 04:03
0
0
Сподобалось?
0

У ніч на 2 квітня поновилися бойові дії між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабасі, частина якого стала «сірою» зоною понад 20 років тому.

За повідомленням Міністерства оборони Азербайджану вірменська сторона із застосуванням крупнокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів та інтенсивного артилерійського вогню завдала ударів по збройним силам Азербайджану та цивільним населеним пунктам.

Натомість Вірменія заявила про масований наступ по усій лінії розмежування азербайджанських військових.

Щодо інформації про втрати, то вона теж різниться у кожної зі сторін. Міноборони Азербайджану заявляє про знищення вірменського вертольота Мі-24, 6 танків, 15 артилерійських систем та понад сто убитих і поранених у супротивника. Свої втрати Баку оцінив у 12 військових, також знищено танк азербайджанців.

https://www.youtube.com/watch?v=0G1_oBAxLZc

Оборонне відомство Вірменії, натомість, подає іншу статистику. Тут заявили про збиття вертольота ВПС Азербайджану.

«З двох сторін є загиблі. Азербайджанська сторона зазнала численних втрат у живій силі і техніці, збито вертоліт. У цей час ініціатива в бойових діях в наших руках», - зазначив речник Міноборони Вірменії Ованісян.

За інформацією Міноборони Вірменії, азербайджанська сторона із застосуванням танків, артилерії і повітряних сил спробувала проникнути вглиб оборонної лінії армії оборони НКР і зайняти тактичні позиції.

«На цей час внаслідок активних дій підрозділів армії оборони НКР по всій лінії фронту азербайджанські збройні сили відкинуті, вони зазнали безлічі втрат. Бої тривають», - ідеться в повідомленні відомства.

Також обидві сторони повідомляють про численні жертви серед цивільного населення.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв зазначив, що погодиться припинити бойові дії у Нагірному Карабасі лише за умови збереження «територіальної цілісності» своєї країни. Він також наголосив, що прийняті ООН резолюції щодо збройного конфлікту в Карабасі «залишаються на папері». За ними Збройні сили Вірменії мали б бути виведені з території Азербайджану.

«Проте окупація наших земель триває вже більше 20 років», - наголосив президент Азербайджану.

https://www.youtube.com/watch?v=4GB193F803A


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися