Світ

США вимагають відсторонити Олімпійський комітет Росії через підробку допінгових проб

11 грудня 2016, 09:58
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародний олімпійський комітет має тимчасово відсторонити Олімпійський комітет Росії через невідповідність кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства. Так вважає глава американського антидопінгового агентства (USADA) Тревіс Тайгарт, передає AFP.

«Ми отримали ще один наочний приклад того, що олімпійський рух стає жертвою корупції. „Чисті“ спортсмени, які не вживають заборонені препарати, стають жертвами. Російська система державної підтримки допінгу ставить їх у явно невигідне становище. Для МОК настав час вживати рішучих заходів. „Чисті“ спортсмени будуть задоволені лише тоді, коли WADA отримає справжню незалежність, а Олімпійський комітет Росії має бути усунений до тих пір, поки не стане відповідати кодексу WADA. Крім того, всі особи, викриті в корупції, мають бути покарані. На цьому етапі міжнародні змагання не повинні проводитися в Росії», — зазначив Тайгерт.

Напередодні незалежна комісія WADA під керівництвом Макларена опублікувала другу частину доповіді про вживання допінгу російськими спортсменами. У ній йшлося про те, що в пробах 12 російських медалістів Олімпійських ігор у Сочі були виявлені ознаки підробки, а в маніпуляціях з аналізами були замішані понад тисячу російських спортсменів. Під підозру потрапили в тому числі два спортсмени, що виграли в сумі чотири золота. Крім того, автори доповіді заявили про причетність колишнього міністра спорту РФ Віталія Мутка і його заступника Юрія Нагорних до маніпуляцій із пробами російських спортсменів. За інформацією комісії, маніпуляції здійснювалися за прямої підтримки ФСБ Росії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися