Очікують на нову хвилю атаки віруса-вимагача
Світ

Очікують на нову хвилю атаки віруса-вимагача

15 травня 2017, 12:44
0
0
Сподобалось?
0

Жертвами масової кібератаки 12 травня стали близько 200 тисяч фізичних і юридичних осіб у 150 країнах. За даними Європолу, найбільше від атаки постраждали Велика Британія і Росія.

У всіх випадках використовувалася програма-вимагач. Вірус потрапляє в комп’ютер і зашифровує всі файли, після чого вимагає оплату розблокування в цифровий валюті, біткоінах.

Темп атак з боку авторів вірусу, який має кілька назв (зокрема, WannaCry) уповільнився пізно ввечері 12 травня – після того, як заблокованими виявилися принаймні 100 тисяч комп’ютерів. Зловмисники вимагали від власників комп’ютерів заплатити від 300 до 600 доларів у віртуальній валюті біткоін, щоб знову отримати доступ до зашифрованих даних.

Сьогодні державні установи, організації та підприємства по всьому світу готуються відбивати нові кібератаки після повернення персоналу на робочі місця. Експерти з кібербезпеки припускають, що зафіксована наприкінці минулого тижня вірусна атака може активізуватися, коли співробітники знову увімкнуть свої комп’ютери.

Про це повідомляє «Радіо свобода».

Фахівці заявили, що уважно стежитимуть за активністю в Азії, яку цей напад зачепив не так сильно, як решту світу.

Україна, а також Росія і Тайвань опинилися серед найбільш уражених новим різновидом вірусу, що блокує доступ до файлів комп’ютера і вимагає викупу за розблокування, повідомила ввечері в п’ятницю компанія комп’ютерної безпеки Avast.

Фахівці з комп’ютерної безпеки радять встановити останні оновлення операційних систем і захисних програм.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися