Найбільше журналістів цього року загинуло в Афганістані
Світ

Найбільше журналістів цього року загинуло в Афганістані

2 липня 2018, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

Із  33 журналістів, які загинули  цього року, 10 припадає на Афганістан. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на міжнародну організацію « Комітет захисту журналістів» (CPJ).

5 журналістів загинули в  Сирії, 4 – в  США, 3 –припадає на  Індію. Згідно з підрахунками CPJ, по два журналісти загинули в Колумбії, Ізраїлі, Мексиці, Ємені. Ще по одному представнику ЗМІ були вбиті в Бразилії, Нікарагуа і Словаччині. Як повідомляв УНІАН, у Словаччині протести, які потрясли країну після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцака і його дівчини, змусили подати у відставку спочатку двох міністрів, а потім і прем'єра Роберта Фіцо.

 Неурядова організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) повідомляє, що другий рік поспіль кількість журналістів, ув’язнених за свою професійну діяльність, досягла історичного максимуму. Найбільше ув’язнюють співробітників ЗМІ у Туреччині, Китаї та Єгипті. Цього року за ґратами по всьому світу через свою роботу опинилися 262 журналісти, що є новим рекордом після минулорічного історичного максимуму 259. Саме Туреччина, Китай і Єгипет ув’язнили найбільше медійників – загалом 134 або 51% від загальної кількості. Крім того, до моніторингу, за 12 місяців, потрапили Україна, Алжир, Камбоджа, Демократична Республіка Конго, Еквадор, Екваторіальна Гвінея, Гватемала, Ірак, Марокко, Нігер, Пакистан, Республіка Конго, Сомалі та Уганда. Утримуваний в Росії український журналіст Роман Сущенко потрапив до списку в’язнів-журналістів разом з чотирма іншими представниками ЗМІ, ув’язненими в Росії. Повідомляється, що 97% в’язнів-журналістів були громадянами країн затримання, 22 затриманих або 8% – жінки-журналісти, 75 випадків або 29% – фрілансери. У «Комітеті захисту журналістів» вказали, що політика є причиною 87% ув’язнень журналістів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися