Українці активно купують нерухомість у Польщі
Світ

Українці активно купують нерухомість у Польщі

12 серпня 2018, 16:58
0
0
Сподобалось?
0

Другий рік поспіль українці посіли перше місце за обсягами придбання польської житлової нерухомості. Із 264 тис. м2, що в 2017-му скупили іноземці, 70 тис. м2 дісталися українцям. Таким чином вони випередили німців і британців – колишніх лідерів польського ринку, - пише УНІАН з посиланням на журнал “Новое время”.

Експерти стверджують, що в українців є три причини. Перша – купують житло для здавання в оренду, що приносить приблизно 7-8% річних відносно до інвестицій, а це досить високий відсоток як для країн Євросоюзу. Друга – переїзд на постійне чи тимчасове місце проживання. Третя – забезпечувати житлом дітей, які їдуть до Польщі вчитися.

Зазначається, що і без українців польський ринок нерухомості на підйомі. За даними учасників ринку, з 2015 року зростання продажів квартир стало систематичним. Та й перша половина 2018-го підтвердила, що попит на первинному ринку не слабшає.

У цьому сегменті Польща зберігає лідерство в країнах Центральної і Східної Європи. Польська столиця перетворилася в найбільший ринок житла в регіоні.

“Нові часи приводять до Польщі новий клас покупців. В наші дні найпопулярніші квартири в Польщі — малометражки — 50-55 м2. Як для європейської столиці вони коштують недорого — в середньому € 70 тис.”, – зазначають журналісти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися