Щонайменше 80 журналістів загинули в 2018 році -
Світ

Щонайменше 80 журналістів загинули в 2018 році - "Репортери без кордонів

18 грудня 2018, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Нинішнього  року в світі не менше ніж 80 журналістів були вбиті у зв'язку з їх професійною діяльністю. Це більше,  ніж за весь 2017 рік. Про це пише УНІАН з посиланням на  DW.

Ці дані опублікувала  правозахисна організація "Репортери без кордонів"  у вівторок, 18 грудня  як щорічну доповідь про свободу преси. Найчастіше журналісти гинуть в Афганістані (17 смертей), Мексиці (17) і Сирії (11). Слідом за кількістю вбитих співробітників ЗМІ йдуть Ємен (8) і Індія (8). Подальший список виглядає наступним чином: США (6), Пакистан (5), Бразилія (4), Філіппіни (4). У Росії, Центрально-Африканській Республіці, Колумбії, Еквадорі та Сомалі були вбиті троє журналістів за рік.

Червнева атака на редакцію видання Capital Gazette в США також забрала життя 6 журналістів, зазначено в прес-релізі міжнародної організації.

Мексика є єдиною країною з високим числом убитих журналістів, в якій не відбувається збройний конфлікт, пишуть "Репортери без кордонів".  Усього в зонах військових конфліктів за 11 місяців 2018-го загинули 44 журналіста.

 Крім того, наразі в світі 348 журналістів перебувають під вартою. Понад половина з них ув'язнені у п'яти країнах - Китаї, Єгипті, Туреччині, Ірані та Саудівській Аравії. Як повідомляв УНІАН, 11 грудня редакція журналу Time назвала "людьми 2018 року" групу журналістів, в числі яких - убитий в жовтні Джамаль Хашоггі, співробітники Capital Gazette, а також філіппінка Марія Ресса і кореспонденти агентства Reuters в М'янмі Ва Лон і К'я Со Оо. Журнал назвав всіх їх "охоронцями", що ведуть боротьбу за правду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися