Світ

"Клекотливі орли" США летять в Україну

9 квітня 2019, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

150 військових елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії Армії США "Клекотливі орли" незабаром прибудуть в Україну. Разом із українськими військовими вони проведуть спільні тренування.

Їх та обмін досвідом збираються провести у Яворівському центрі бойової підготовки. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Facebook-сторінку посла України у США Валерія Чалого.

За його словами, такий візит американських військових став можливим завдяки перемовинам з начальником штабу армії США генералом Марком Міллі, якого американський лідер Дональд Трамп запропонував на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів.

Пересвідчився: цей бойовий генерал слів на вітер не кидає, – зазначив Чалий.


Довідково: 101-ша повітряно-десантна дивізія США "Клекотливі орли" це – елітне військове з’єднання повітряно-десантних військ США, яке було засноване у серпні 1942 року. Дивізія має унікальну модульну структуру піхотної дивізії, але призначена для виконання спеціальних завдань в ролі десантно-штурмового з’єднання армії США з використанням вертольотів.
Під час Другої світової війни дивізія прославилась у Нормандській і Голландській повітряно-десантних операціях, а також – в оборонних битвах у ході Арденської операції. У В’єтнамській війні "Клекотливі орли" діяли як ударне аеромобільне з’єднання, пізніше ставши повітряно-штурмовим.
Також 101-ша дивізія брала участь у війні в Перській затоці, в Афганістані та Іраку.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися