Померлих від коронавірусу китайців спалюватимуть у спецкрематоріях і без похоронних ритуалів
Світ

Померлих від коронавірусу китайців спалюватимуть у спецкрематоріях і без похоронних ритуалів

3 лютого 2020, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

У Китаї влада заборонила похоронні ритуали і наказала кремувати тіла померлих від коронавірусу пацієнтів у спеціально відведених крематоріях.

Як повідомляє Синьхуа, посилаючись на директиву влади КНР, кремація тіл пацієнтів, що померли від коронавірусу нового типу, повинна проводитися недалеко від місця їх смерті, - передає ТСН.

"Відповідно до тексту директиви, спільно випущеної канцеляріями Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР, Міністерства цивільної адміністрації Китаю та Міністерства громадської безпеки КНР, тлінні останки інфікованих пацієнтів не повинні перевозитися між різними адміністративними одиницями провінційного рівня і не повинні зберігатися шляхом захоронення або іншими способами", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що тіла померлих пацієнтів повинні бути продезінфіковані і поміщені медичними працівниками у відповідності до правил до герметичного пакету, який не дозволяється розкривати після запакування.

"Похоронні бюро повинні відправляти спеціальний персонал і транспортні засоби для перевезення тіл у відповідності до встановленого маршруту, а тіла повинні бути піддані кремації в спеціально відведених крематоріях", - йдеться в директиві, пише видання.

За даними Державного комітету з охорони здоров'я КНР, в даний час на території країни від коронавірусу загинули 308 осіб, а мінімум 14380 були інфіковані. У неділю, 2 лютого, перший летальний випадок від коронавірусу був зафіксований за межами Китаю. 44-річний громадянин КНР помер у лікарні на Філіппінах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися