На італійському кордоні застрягла сотня українців, які поверталися додому
Світ

На італійському кордоні застрягла сотня українців, які поверталися додому

13 березня 2020, 14:08
1
0
Сподобалось?
0

На кордоні між Італією та Словенією застрягла група із 100 українців, яких не впускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє ТСН. 

За словами заблокованих на кордоні українців на словенсько-італійський кордон вони прибули ввечері 12 березня. Місцеві прикордонники поміряли температуру лише у водія та ухвалили рішення не пропускати автобуси та закликали їх повертатися до Італії. Однак більшість з них не хоче повертатися, оскільки термін їхнього перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС спливає, а тому вони ризикують отримати депортацію та заборону на в’їзд.

"До Італії назад ніхто не хоче повертатися. Багато пасажирів не мають куди повертатися. Люди їздять за біопаспортами і у них закінчуються дні. Якщо вони будуть вертатися, їм просто дадуть депортацію", - розповідають вони.

Також разом із українськими автобусами на кордоні застрягли і румунські автобуси, але без пасажирів. Автобуси до України виконували рейси Мілан-Київ та Барі-Херсон.

Українці розповіли, що зв’язувались із консулами МЗС України в Італії, Словенії та Австрії. Ті обіцяють їм допомогти. Також вони перебувають на зв’язку із представниками автобусних перевізників, які також працюють над вирішенням питання. Водночас словенська поліція намагається вигнати українців з паркінгу на КПП та змусити повернутися назад до Італії, які категорично відмовляються це робити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Руслан
    Руслан

    Да но здоров

    15 березня 2020, 09:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися