Росіян від коронавірусу «рятує» Кашпіровський
Світ

Росіян від коронавірусу «рятує» Кашпіровський

10 травня 2020, 16:34
0
1
Сподобалось?
1

Про феномен Анатолія Кашпіровського у 1989 році заговорив весь Радянський Союз. Телесеанси з психотерапії з його участю транслювали центральні канали. Люди кидали всю роботу й бігли до екранів зцілюватися. Хтось забував про головний біль, хтось – про ломоту суглобів. Моя знайома стверджує, що після кількох сеансів Кашпіровського позбулася бородавок. Що нині відомо про Анатолія Михайловича? Виявляється, він знову взявся за зцілення людей, прикутих до екранів. Тепер рятує людство від коронавірусу.

Чверть століття працював психіатром у Вінниці

Мало хто знає, що цей відомий на весь світ чоловік народився в Україні, у селі Ставниця Летичівського району Хмельницької області. Його батько був військовим, пройшов Другу світову війну. Анатолій же вибрав як майбутній фах медицину – і вступив у Вінницький медінститут.

Чверть століття Кашпіровський працював психіатром у Вінницькій психлікарні імені академіка Ющенка. А у 1987-му став лікарем-психотерапевтом збірної СРСР з важкої атлетики. Кажуть, з його появою у великому спорті значно покращилися досягнення атлетів. Мовляв, не дивно, що такий чоловік «засвітився» на телебаченні. Проте відомо, що лікарю допоміг пробитися в ефіри російський політик Олексій Митрофанов, з яким мав дружні стосунки. І невдовзі про Кашпіровського дізналися мало не у всіх куточках світу.

За шість годин зцілив  10 мільйонів людей

Екстрасенса запросили у студію «Останкіно» (Москва). В ефір вийшло шість передач «Сеанси здоров’я лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського». Вони справили справжній фурор у радянському суспільстві – лікар впливав на глядачів дистанційно за допомогою гіпнозу. З’явилися тисячі вдячних дзвінків на студію, мовляв, допомогло! Люди розповідали, наскільки легко стали почуватися після кожної передачі, покращувався зір, переставало ломити суглоби… Просили продовжити телесеанси ще. Аналізуючи свою роботу, сам Кашпіровський стверджував: за ті шість годин ефірів йому вдалося зцілити від найрізноманітніших хвороб близько 10 мільйонів чоловіків та жінок!

Тоді він став збирати глядачів у великих залах та навіть на стадіонах і так проводити колективні сеанси зцілення. Обов’язково знаходилося кількадесят людей, які нібито від потужної енергетики гіпнотизера падали, наче підкошені. Це справляло неймовірне враження на інших. Лікар став не просто кумиром – ідолом для багатьох.

А ще під час організованих телемостів на телебаченні Кашпіровський у прямому ефірі, перебуваючи у студії, робив гіпнозом анестезію пацієнткам, яких готували до операції. Зокрема Любові Грабовській під час видалення пухлини молочної залози. Операції пройшли успішно, хворі не відчували болю – їх різали по живому.

Американцям – «ліки» від радіації та СНІДу

Пізніше передачі Кашпіровського транслювалися у В’єтнамі. А польське телебачення удостоїло гіпнотизера престижної премії за найбільшу популярність серії передач «Телевізійна клініка А. Кашпіровського». Ба більше: у 1991 році він виступав у штаб-квартирі ООН, де запропонував застосувати свої методи для боротьби з наслідками радіоактивного опромінення, рубцями та навіть СНІДом. А через два роки його обрали депутатом Державної думи Росії!

Щодо своєї методики лікування казав: «Предметом мого психологічного впливу є фізичні, а не психічні порушення людського тіла. Хворий мозок я не лікую». Мовляв, використовуючи набір психотерапевтичних прийомів, він «включає» в людині систему саморегуляції, яка забезпечує вироблення самим організмом необхідних ліків. Ось і весь секрет.

Та з роками Анатолія Кашпіровського почали забувати. І нещодавно він знову нагадав про себе – й записав кілька роликів про лікування COVID-19!

Виявляється, лікар має свій Ютуб-канал, на якому знову з екранів проводить з глядачами «оздоровчі сеанси». Саме на вмовляння росіян врятувати їх від пандемії коронавірусу й почав записувати такі ролики. І їх дивляться сотні тисяч людей (що підтверджує лічильник переглядів в Інтернеті). Хтось знову боготворить Анатолія Михайловича, вкотре називаючи Месією, а хтось з насмішкою зауважує: «Через карантин твоя аура очистилася настільки, що в ефір повернувся Кашпіровський», «Тепер ми ніколи не помремо»…

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися