Вперше у світі успішно розділили сіамських близнючок зі зрощеним черепом
Світ

Вперше у світі успішно розділили сіамських близнючок зі зрощеним черепом

9 липня 2020, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

У Ватикані вперше успішно розділили дворічних сіамських близнючок, у яких були зрощені череп і кровоносні судини головного мозку. Діти почуваються добре та цілком здорові.

Про це повідомляє hromadske.

5 червня крихіток оперували протягом 18 годин 30 лікарів і медсестер. Про те, що все вийшло, повідомили тільки зараз. Не наважувались до тих пір, поки не мине реабілітаційний період і здоров'ю дівчаток не буде нічого загрожувати.

З Ервіною та Префіною керівниця шпиталю Маріелла Енок зустрілася ще 2018 року в Центрально-Африканській республіці. У них була одна з найбільш рідкісних форм зрощення — в районі черепної коробки. Через що були поєднані навіть кровоносні судини в мозку дівчаток.

Тоді жінка запропонувала їх матері Ерміне безкоштовно прооперувати дівчаток. 2019 року відбувся перший етап, другий - у червні того ж року, операція була в червні 2020-го.

"Ервіна й Префіна народилися двічі. Якби я залишилася в Африці, то не знаю, яка б у них була доля. Мої маленькі донечки можуть тепер вирости, вивчитися й стати лікарями, аби допомагати іншим діткам", — сказала мати малюків.

Зараз діти почуваються добре. Їхньому здоров'ю нічого не загрожує. Внаслідок операції мозок не пошкодили. Тому в подальшому вони будуть рости та розвиватись, як і їхні однолітки.

Щаслива мати подякувала лікарям та побажала, щоб хрещеним для її дітей став Папа Римський Франциск.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися