Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про допомогу
Світ

Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про допомогу

15 серпня 2020, 22:17
0
0
Сподобалось?
0

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.

Про це Лукашенко заявив 15 серпня на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі, коментуючи телефонну розмову з президентом РФ, повідомляє УНІАН. 

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Саме ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, детальна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно посвячений в те, що відбувається", - зазначив Лукашенко. 

"І ми з ним (Путіним) домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, що згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%. Тисячі жителів Білорусі, не згодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками. Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк. З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни були затримані майже 7 тис. учасників акцій. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися