У ВООЗ зробили заяву шодо карантину
Світ

У ВООЗ зробили заяву шодо карантину

18 серпня 2020, 10:08
0
0
Сподобалось?
0

Економічні наслідки карантину набагато гірші від наслідків пандемії, а для стримування коронавірусу достатньо маскового режиму і соціальної дистанції.

ВООЗ закликала уряди більше не вводити карантин через пандемію. Відповідну заяву зробила головна епідеміолог організації Марія Ван Керкхове у понеділок, 17 серпня, пише Корреспондент.

На початку пандемії, коли закриття кордонів з Китаєм могло різко стримати масштаби епідемії, ВООЗ активно закликала цього не робити, пускати туристів з Китаю в усі країни і не провокувати «нерівність».

Кордони все ж закрили, коли пандемія вже поширилася по всьому світу, тоді ж ВООЗ визнала правильність закриття кордонів.

Потім місяцями експерти ВООЗ запевняли, що медичні маски здоровим людям не потрібні, але ВООЗ знову порадила носити маски всім без винятку.

Нарешті, майже всім країнам світу ВООЗ довгий час радила закриватися на жорсткий карантин. Але зараз Ван Керкхове заявила про неприпустимість карантинів за другої і всіх подальших хвилях COVID-19, оскільки економічні наслідки карантину набагато перевершують умовний виграш у медичному плані. Носіння масок і дотримання соціальної дистанції цілком достатньо при цій пандемії, переконують у ВООЗ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися