У Білорусі готові стріляти по мітингувальниках, – ЗМІ
Світ

У Білорусі готові стріляти по мітингувальниках, – ЗМІ

24 серпня 2020, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

У Білорусі третій тиждень тривають протести проти чинного президента Олександра Лукашенка.

Про ситуацію в країні розповів в ефірі каналу «Україна 24» член Координаційної ради білоруської опозиції Віталій Римашевський, пише УНІАН.

«Мою колегу Ольгу Ковалькову та Сергія Дилевського – це члени президії Координаційної ради – затримали біля входу в МАЗ. Біля прохідної співробітники ОМОНу кинули їх в автозак і повезли. Поки що зв'язку з ними немає, і що з ними – невідомо. Я сподіваюся, що їх відпустять. Хоча Лукашенко погрожував, що з понеділка почне жорстко реагувати на роботу Координаційної ради», – сказав він.

Римашевський заявив, що влада Білорусі готова віддати армії наказ стріляти на ураження. «Судячи із заяви нашого міністра оборони, який сказав, що дії (армії – ред.) можуть бути розцінені як геноцид, і це може послужити приводом для вторгнення з інших країн... А які дії можуть бути розцінені як геноцид? Коли армія стрілятиме в беззбройних людей? Отже, по суті, вони до цього готові, вони на низькому старті. Вчора було видно, що Олександр Лукашенко розгублений, наляканий, і його політ на вертольоті, куди він взяв свого сина Миколу, значить, що він нікому його не може довірити. Він любить цього сина, він разом з ним і не може залишити його ні на хвилину, тобто він боїться. Вони готові стріляти – і Лукашенко, і міністр оборони можуть віддати такий наказ. Тому ми вважаємо, що акції повинні бути тільки мирними, оскільки вони чекають якоїсь агресії, щоб отримати формальний привід для жорстких дій–, – розповів він.

Римашевський запевнив, що небезпеки вторгнення НАТО, про яку говорить Лукашенко, немає.

«Жодна агресія неможлива з боку Європейського Союзу, це очевидно. Протести, які у нас відбуваються, це протести через внутрішній устрій Білорусі. Вони пов'язані з вимогою людей провести вільні вибори, з вимогою демократії та відставки Олександра Лукашенка. Рада усвідомлено ніякої зміни зовнішньополітичного вектора не озвучувала», – сказав він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися