Історія диво-хлопчика, народженого «без мозку»
Світ

Історія диво-хлопчика, народженого «без мозку»

14 вересня 2020, 18:52
0
0
Сподобалось?
0

Вони називали його «хлопчиком, народженим без мозку». Але тепер, через вісім років, розмір мозку Ноя Уолла становить 80 відсотків від розміру нормального мозку, і він продовжує ігнорувати негативні прогнози щодо свого відновлення.

Шеллі та Роб Уолли повинні були з нетерпінням чекати народження сина. Однак, натомість вони вибирали труну для нього. Лікарі сказали, що їхнього синає немає шансів пережити народження. Навіть якщо він це зробить, вони запевнили подружжя, що його психічні та фізичні вади будуть надто серйозними. Але цей диво-хлопчик, який народився практично без функцій мозку, не тільки вижив, але й вилікувався далеко за межі того, що лікарі колись вважали можливим, пише "Світогляд"

На 20 тижні вагітності подружжя отримало жахливі новини: у їхньої майбутньої дитини розщеплення хребта і гідроцефалія. Цей стан викликає накопичення зайвої рідини в черепі, яка штовхає мозок до черепа, внаслідок чого відбувається пошкодження тканин. Лікарі заявили, що шанси Ноя вижити були незначними, а серйозні пошкодження мозку – неминучі. Існували побоювання, що дитина не виживе після народження, тому що гідроцефалія, зазвичай, вражає ту частину мозку, яка контролює дихання.

Мати віру

Але коли народився Ной, він закричав – і з цього почався довгий шлях його лікування. Лікарі вставили в голову хлопчика шунт, щоб допомогти злити рідину, і всі сподівалися на краще.

Як розповів доктор Грегорі Скотт, дослідник нейробіології з Імперського коледжу Лондона, при першому післяпологовому обстеженні у немовляти виявили дещо шокуюче – на момент народження хвороба Ноя знищила 98% його мозку. Проте він міг їсти, дихати і пити, тому що стовбур його мозку залишився цілим.

У нього також була спинна біфіда, вроджена вада, що вражала хребет. Але історія цього диво-хлопчика, який народився практично без функцій мозку, є прикладом того, чому віра є настільки важливою!

 

godupdates miracle boy born with virtually no brain recovers 1
godupdates miracle boy born with virtually no brain recovers 1
godupdates miracle boy born with virtually no brain recovers fb
godupdates miracle boy born with virtually no brain recovers 1

Той факт, що Ной вижив після народження, вже кидав виклик усім прогнозам. Але розуміючи, що хлопчик має лише 2% функцій мозку, лікарі покладали не надто великі сподівання на його одужання і можливість повноцінного життя. Однак Бог працював. Ной не тільки продовжував виживати, але по мірі зростання його мозок продовжував розвиватися – відбувалося те, що лікарі вважали неможливим.

До двох років здібності Ноя приголомшили всіх. Він міг співати, сидіти прямо і навіть грати в ігри на комп’ютері. І його дивовижний прогрес продовжував зростати.

Безперервне диво

Коли Ною було три роки, йому зробили друге сканування мозку. Лікарі були здивовані, побачивши, що мозок хлопчика виріс. Доктор Скотт передбачає, що шунт, можливо, допоміг звільнити місце для росту мозку Ноя. Але, чесно кажучи, ні в кого немає правильної відповіді. Мозок – загадковий, і ми до цього часу дуже мало знаємо про те, як він функціонує.

Тепер Ной насолоджується своїм дитинством. Він отримує постійну емоційну підтримку від рідних, які навчають його вдома. Зараз він може говорити, розпізнавати літери свого імені і рахувати до десяти. Він навіть відвідує школу один день на тиждень.

Ной проходить «тренування мозку», яке включає в себе отримання фізичних і розумових завдань, таких як вправи з математики і читання, щоб стимулювати його розвиток. І тому Ной постійно вдосконалюється. Він починає читати і відмінно володіє iPad. Хлопчик вміє вести бесіду, а ще він дуже кумедний і справжній жартівник!

Насправді, його одужання настільки неймовірне, що його історія представлена ​​в документальному фільмі ВВС під назвою «Хлопчик без мозку».

І хоча Ной і його сім’я продовжують стикатися з проблемами, його мама каже, що він – радість для всієї родини:

«Я дякую йому щоночі перед сном. Я кажу: «Ною, спасибі за такий прекрасний день. Це було чудово». І він відповідає: «Я люблю тебе, мамо. Добраніч!».

Те, що неможливе людині, можливе Богові

“Я планувала його похорон, поки була вагітною, і ніколи не могла собі уявити, що настане цей неймовірний день”, – сказала Шеллі.

Через розщеплення хребта Ной прикутий до інвалідного візка та має кілька інших пов’язаних із цим проблем зі здоров’ям. Але що стосується його мозку, він вразив лікарів майже повним відновленням. Сканування показує, що за останні чотири роки тканини мозку Ноя відновилися з 2 до 80 відсотків!

Незважаючи на похмурий прогноз, Шеллі та Роб відмовились перервати аборт. Вони зачекали і побачили, що Бог приготував для їхньої малечі.

Що стосується батьків Ноя, то вони найменше турбуються про те, що, на думку лікарів, Ной ніколи не зможе зробити.

“Ной покаже нам, на що саме він здатний, і що саме він хоче робити в житті, – сказала його мама. – Він такий рішучий, і ми ним дуже пишаємось”.

Це маленьке диво показує нам, чому віра є настільки важливою. Те, що людина вважала неможливим, Бог зробив можливим!

11312787_483539488469314_1252861702611060763_o



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися