У Польщі впав дельтаплан із українцем, який переправляв контрабандні цигарки
Світ

У Польщі впав дельтаплан із українцем, який переправляв контрабандні цигарки

29 грудня 2020, 17:07
0
0
Сподобалось?
0

У лісосмугу на прикордонній з Україною території Польщі впав дельтаплан з контрабандними цигарками, яким керував 44-річний громадянин України.

За нелегальний перетин кордону і контрабанду цигарок чоловікові загрожує до п’яти років ув’язнення, пише Укрінформ.

Інформується, що польські прикордонники на значній висоті 21 грудня зафіксували повітряний об’єкт, схожий на дельтаплан, який рухався від кордону з Україною. Згодом розбитий дельтаплан виявлено поблизу населеного пункту Вольчини Влодавського повіту, поряд з яким був пілот.

В результаті падіння дельтаплану чоловік отримав травми, відтак йому було надано допомогу і перевезено до лікарні. Поряд з дельтапланом прикордонники виявили декілька коробок з цигарками, в яких було 8 тис. пачок на загальну суму 112 тис. злотих (понад 800 тис. грн).

Як припускають прикордонники, чоловік планував без посадки скинути коробки з цигарками на березі ріки Буг з польського боку кордону і повернутися на територію України.

За нелегальний перетин польського кордону і перевезення контрабандного вантажу проти громадянина України відкрито кримінальну справу, йому загрожує до п’яти років ув’язнення. Після надання медичної допомоги у лікарні і виконання усіх слідчих дій 24 грудня чоловіка було передано українським прикордонникам у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ».

Як зазначається, в цьому році в зоні відповідальності Надбужанського відділу Прикордонної служби РП перехоплено контрабандних цигарок на загальну суму понад 20 млн злотих (150 млн грн). Одним із способів нелегального транспортування контрабандних цигарок є перевезення їх дельтапланами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися