У Росії жорстоко затримують протестувальників, які масово вийшли на підтримку Навального
Світ

У Росії жорстоко затримують протестувальників, які масово вийшли на підтримку Навального

23 січня 2021, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

У Росії 23 січня вранці почалися акції протесту на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального та інших ув'язнених активістів. Силовики затримують активістів.

Перші акції протесту пройшли на Далекому Сході РФ – Хабаровську, Владивостоці і Петропавловську-Камчатському, де на вулиці вийшли тисячі людей. Силовики стали затримувати людей на мирних акціях.

Уже зранку на вулиці Хабаровська вийшли понад 700 людей. Більшість учасників були у захисних масках. Присутні скандували: "Ми не боїмося!", "Банду Путіна - під суд!" і "Путін - злодій!".

Поліцейські з мегафонами говорили, що акція в Хабаровську не узгоджена з владою, і вимагали від її учасників розійтися. Силовики ОМОНу намагалися відтіснити присутніх з площі. Згодом вони почали затримувати людей. Кількість затриманих наразі невідома. За оцінками місцевого штабу Навального у соцмережі Twitter, йдеться про декілька десятків людей. 

Крім того, активісти повідомляють, що силовики ОМОНу застосовують силу до протестувальників, також вони знімають демонстрантів на відео. На розповсюджених активістами відео видно, як силовики б'ють протестувальників кийками на вулиці. Також повідомляється про побиття затриманих протестувальників.

Водночас, за даними правозахисників, тривають масові затримання учасників протесту у Владивостоці. Відео розгону протестувальників опублікував штаб Навального. Також у місіті погіршилася якість мобільного зв'язку.


Тим часом у Москві вже повністю перегородили Пушкінську площу за кілька годин до майбутньої акції, повідомляє інтернет-видання SotaVision. За даними правозахисників, силовики стали затримувати людей у Москві ще до початку акції.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися