Лукашенко хоче кинути до в'язниці найвидатнішу плавчиню Білорусі
Світ

Лукашенко хоче кинути до в'язниці найвидатнішу плавчиню Білорусі

5 квітня 2021, 13:58
0
0
Сподобалось?
0

Проти чемпіонки світу Олександри Герасимені та директора гандбольного клубу «Вітязь» в Білорусі завели кримінальні справи. В їхніх будинках та помешканнях батьків тривають обшуки. Плавчиня жартує, мовляв, нарешті до неї прийшло всебічне визнання.

За даними слідства, Олександра Герасименя і Олександр Опейкін, які є відповідно головою та виконавчим директором об'єднання "Білоруський фонд спортивної солідарності", поширювали завідомо неправдиві відомості про хід і результати виборчої компанії, про події в соціальній, економічній, політичній і культурній сферах життя суспільства. В інтернеті та засобах масової інформації зверталися із закликами до іноземних держав і міжнародних організацій про вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. Повідомляє Главком.

В результаті дій Герасимені і Опейкіна, а також інших осіб завдано значної іміджевий і фінансові втрати, підірваний престиж країни на міжнародній і політичній арені, дискредитоване керівництво спортивної галузі та держави, повідомляє Слідчий комітет.

Обидва проходять за статтею, яка передбачає 5-річне ув'язнення.

Олександра Герасименя є прибічником опозиції і виступала проти диктатури. Зокрема й через її громадянську позицію Олександра Лукашенка позбавили можливості відвідувати олімпіади й чемпіонати світу.

Олександра Герасименя - найтитулованіша представниця плавання в суверенній історії країни. Мінчанка виграла три олімпійські медалі в Лондоні і Ріо-де-Жанейро, вона - дворазова чемпіонка світу і дворазова чемпіонка Європи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися