Росія уже почала активізувати сепаратистів у Молдові і погрожує Румунії бомбардувальниками
Світ

Росія уже почала активізувати сепаратистів у Молдові і погрожує Румунії бомбардувальниками

11 травня 2014, 11:56
0
0
Сподобалось?
0

Спеціальний представник президента Російської Федерації з питань Придністров'я Дмитро Рогозін віз з Молдови до Росії підписи жителів Придністров'я за визнання Придністровської Молдавської Республіки та приєднання її до Росії. Однак молдавські правоохоронці вилучили всі коробки з цими підписами з літака, яким мав летіти Рогозін.

Керівництво Молдови підтвердило цей факт. У МЗС Молдови також наголосили, що приватний візит Рогозіна «не минув без заяв провокаційного характеру на адресу Республіки Молдова».

Дмитро Рогозін після повернення додому заявив, що Румунія й Україна заборонили його літаку скористатися їхніми повітряними просторами. Румунська сторона це зробила на тій підставі, що він перебуває в списку осіб, щодо яких ЄС запровадив санкції, повідомляє «Радіосвобода».
Крім того, у своєму Twitter віце-прем'єр-міністр російського уряду Дмитро Рогозін так прокоментував дії Румунії: «Так, панове румуни, ми вам скоро все пояснимо, хто ви такі й що ми про вас думаємо». Він також пообіцяв наступного разу прилетіти до Румунії на стратегічному бомбардувальнику ТУ-160.

МЗС Румунії закликало російську владу роз'яснити, що відбувається: «МЗС Румунії вважає, що погроза російського віце-прем'єр-міністра використати стратегічний бомбардувальник в нинішньому регіональному контексті є дуже серйозною заявою. Міністерство закликає владу в Москві, російське МЗС публічно повідомити, чи є заяви пана Рогозіна офіційною позицією російського уряду щодо Румунії як члена ЄС та НАТО».
Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу застеріг Кремль від збурення проросійських сил у Молдові, що й відмічається останнім часом, тоді як Київ намагається вгамувати спалахи сепаратизму на Сході України. Він закликав Москву поважати територіальну цілісність цієї країни й наголосив, що НАТО  поставиться «вкрай негативно» до будь-яких спроб зблизити невизнаний режим Придністров'я з Росією.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися