Азербайджан взяв під контроль Лачин – росіяни відійшли
Світ

Азербайджан взяв під контроль Лачин – росіяни відійшли

26 серпня 2022, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у п’ятницю оголосив, що азербайджанські військові зайшли в місто Лачин, яке з 1992 року внаслідок війни в так званому Нагірному Карабаху перебувало під контролем Вірменії території.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Сьогодні, 26 серпня, ми, азербайджанці, повернулися в місто Лачин. Азербайджанська армія розмістилася в Лачині. Села Забух і Сус були взяті під контроль. Вітаю всіх людей Лачина і Азербайджану з цією подією», – йдеться в дописі Алієва.

Раніше стало відомо, що російські військові передали Азербайджану контроль над населеними пунктами Лачин, Забух і Сус. Таким чином росіяни передали під контроль Баку Лачинський коридор – єдиний наземний шлях, який поєднує Вірменію з невизнаною Нагірно-Карабаською республікою та її адміністративним центром Степанакертом (Ханкенді). При цьому в самому Лачині з коридором перебували російські військові.

Відповідно до угоди, укладеної між Вірменією та Азербайджаном після війни в Нагірному Карабаху у 2020 році, обидві країни мали побудувати дороги в обхід Лачинського коридору протягом трьох років.

Азербайджан уже здав свій маршрут в експлуатацію і, як наслідок, вимагав від Вірменії зробити те саме, а від Росії – вплинути на Єреван і вивести своїх «миротворців». Зрештою це спричинило ескалації у серпні, коли азербайджанські війська знову пішли у наступ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися