Російські газогони «Північного потоку» виведені з ладу назавжди
Світ

Російські газогони «Північного потоку» виведені з ладу назавжди

29 вересня 2022, 10:08
0
1
Сподобалось?
1

Берегова охорона Швеції  виявила  уже чотири витоки на газопроводах «Північного потоку».

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Aftonbladet.

Попередні три витоки з «Північного потоку-1» і «Північного потоку-2» сталися у понеділок. Один на «Північному потоці-2» поблизу узбережжя острова Борнохольм в економічній зоні Данії; два на «Північному потоці-1» біля острова Сімрісхамн на відстані понад 6 000 метрів один від одного. Один – у данській економічній зоні, інший – у шведській.

Вже у вівторок сейсмолог Бйорн Лунд з Уппсальського університету повідомив, що поблизу газогонів сталося два вибухи. Перший з них о 2:03 в ніч на понеділок на газопроводі «Північний потік-2», на південний схід від Борнхольма. Другий – цього ж дня о 19:04 поблизу «Північного потоку-1» в Сімрісхамні – він був у п’ять разів сильнішим за перший вибух.

Четвертий витік шведська берегова охорона виявила ще у вівторок, але відомо про нього стало тільки у середу ввечері.

За даними Шведської морської адміністрації, він розташований між двома витоками на «Північному потоці-1» на рівні Сімрісхамна. За даними берегової охорони, він знаходиться в економічній зоні Швеції.

Сейсмолог Бйорн Лунд не виключає, що можливі нові вибухи на газопроводах.

У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів «Північний потік» через Балтійське море є наслідком умисних дій. Данія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2» у Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання.

Єдиним дієвим маршрутом для продажу російського газу в ЄС відтепер залишається українська ГТС. Тож тепер агресорам доведеться добре думати, перш ніж нищити українську інфраструктуру, оскільки без європейських грошей за енергоресурси РФ довго не протягне. За нинішніх обставин у Кремля значно поменшало інструментів тиску на Європу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися