Антоніна ЦАРЬОВА
Світ

Конструювала російські літаки, а на старості живе у халупі з козами

30 жовтня 2022, 17:16
1
0
Сподобалось?
0

У молодості Антоніна Царьова мала престижну роботу, високу зарплату. А на старості доживає віку у старій перекошеній хатині разом з козами. Влада росії, для якої жінка майже 50 літ конструювала літаки, про неї і не згадує.

Бабуся з пишною сивою шевелюрою стоїть біля похиленої дерев’яної хатинки в оточенні кіз. Уже більше десяти років ці тварини – її рідня. Вони разом мешкають у халупі в одному із сіл Ярославської області. У свої 84 роки бабця тримається непогано. Певно, секрет у козячому молоці, яке постійно п’є. Про свою долю розповідає неохоче:

– Половину життя присвятила роботі. Була авіаційним конструктором. Шість років працювала у москві, потім у Ярославлі. А коли мама впала і сильно побила голову, усе покинула і приїхала її доглядати. Поки мала свої заощадження і пенсію матері, так і жили. А як вона померла, залишилася без копійки. Тому і завела кіз, щоб було що їсти. Полюбила їх і в місто вже не хочу вертатися, бо на кого їх лишу?

Баба Тоня ніколи не мала своєї сім’ї, хоч, зізнається, кавалерів вистачало. Та за роботою не було коли бігати на побачення.

– Я до десятої вечора сиділа над проєктами, – пригадує довгожителька. – Яка любов? Один навіть мені сказав: «У тебе день розписаний по хвилинах, тобі нема часу на себе». Так і було.

Тепер на старості лишилася жінка одна як палець. Про неї не згадують ні далекі родичі, ні колеги по роботі, ні влада. Виживай, як хочеш. Лише сусіди, побачивши, як мучиться у дірявій хаті бабуся, знайшли волонтерів, які полатали дах. Замінили старі дерев’яні вікна на пластикові, привезли камін, щоб не замерзла взимку. А ще її гріють кози, бо живуть усі разом у кімнаті. Хлівчик для тварин немає за що побудувати, а роздати не хоче, бо дуже всіх любить. Називає по іменах, обіймає і цілує їхні носики. Під цим сюжетом в інтернеті чимало коментарів. Зокрема про те, що у такій ситуації в росії живуть більшість, бо розумні люди опинилися за бортом і нікому не потрібні.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • пенсіонерка
    пенсіонерка

    толку що ти маєш стажу 50 років і почесні звання, що стидно перед внуками ніби ти в тюрмі сидів пів життя. На своїх пенсіонерів подивіться до чого довели а вона хоча кози має а не комуналку прокляту що не можна відключити

    8 листопада 2022, 22:43
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися