Качинський пожертвував пів мільйона на ЗСУ
Світ

Качинський пожертвував пів мільйона на ЗСУ

11 лютого 2023, 18:57
0
1
Сподобалось?
1

Голова керівної партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослав Качинський пожертвував 50 тисяч злотих (близько 420 тисяч гривень) на  ЗСУ. Зробив це, аби завершити судову суперечку з колишнім главою МЗС країни Радославом Сікорським. Вона триває з 2016 року, коли Качинський під час одного з інтерв’ю оцінив причини Смоленської катастрофи 2010 року, в якій загинуло все тодішнє керівництво Польщі, та назвав Сікорського «дипломатичним зрадником».

Після багаторічного судового розгляду суд ухвалив зобов’язати Качинського сплатити 708 тисяч злотих (близько 6 мільйонів гривень) на публікацію вибачень у ЗМІ. Голова правлячої партії Польщі тоді повідомив, що таких грошей він не має. Сікорський пообіцяв відмовитися від претензій, якщо той пожертвує 50 тисяч злотих на ЗСУ.

Качинський прийняв пропозицію і при цьому зазначив, що Україна бореться не лише за свою свободу та незалежність, а й за безпеку Польщі, а тому такий крок його країна підтримуватиме.

«Оскільки платіж на фонд підтримки Збройних сил України закриває мою суперечку з Радославом Сікорським, я роблю це із задоволенням», – йдеться у його заяві.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися