Путінська журналістка Ольга СКАБЄЄВА
Світ

Путінських журналістів можуть судити, як колись гітлерівських пропагандистів

5 березня 2023, 12:20
0
1
Сподобалось?
1

Останнім часом путінські пропагандисти завили від страху перед судом в Гаазі. Адже ЄС запропонував створити Міжнародний трибунал щодо путіна та осіб, причетних до війни в Україні. Історія знає такі випадки, коли за воєнні злочини судили перших осіб держави та пропагандистів.

Війна ще палає, а мова про трибунал вже йде

Скабєєва, її чоловік попов, а також інші путінські пропагандисти соловйов, симоньян, кисельов не дурні люди, тож уявляють, що їх чекає після падіння путінського режиму. Страх перед Гаагою у них настільки сильний, що почали говорити про це вголос. Скабєєва сказала: «Претензії будуть пред’явлені всім без винятку! Ті, хто за межами рф, будуть арештовані негайно. Щоб без Гаазьких трибуналів, кримінальних справ, компенсацій, репарацій, щоб нічого цього не було, потрібна така активізація бойових дій, так треба душити, щоб вони просили нас про перемир’я». Колінця затряслися і в маргарити симоньян: «Якщо ми умудримося програти в Україні, на нас чекатиме Гаага».

З історії вони знають, що трибунал в Гаазі для гітлерівських злочинців створювався ще до закінчення Другої світової війни – у лютому 1945 року на Ялтинській конференції, де зустрілися очільники США, Великої Британії, СРСР. Подібне відбувається і зараз – війна ще триває, але результат не викликає сумнівів, а тому Єврокомісія ініціювала створення трибуналу над путіним та його прибічниками. Після перемоги України буде знайдено такі методи, що найвпливовіших військових злочинців видасть нова влада рф. Наприклад, такий випадок в історії є. 2001 року, після закінчення югославських воєн, експрезидента Югославії Мілошевича було передано Гаазькому трибуналу, де під час процесу він помер.

Редактор з мішком на голові кричав: «Хайль Гітлер!»

На Нюрнберзькому трибуналі не було головних фашистів. Гітлер, головний пропагандист Геббельс, один з організаторів Голокосту Гімлер покінчили з життям. Тож у 1945-1946 роках судили лише 21 нациста, з них чотирьох ідеологів. До смертної кари був засуджений головний ідеолог Альфред Розенберг, який стверджував, що німці – вища раса, а тому мусять завоювати «життєвий простір» на Сході. Був страчений і головний редактор тижневика «Штурмовик» Юліус Штрайхер, який закликав вбивати євреїв навіть за шлюб з арійкою. Іронія долі: його судили у місті Нюрнберг, де до війни він був очільником і гуляв вулицями з батогом. Під час страти у жовтні 1946-го з мішком на голові він кричав: «Хайль Гітлер!»

До 7 років тюрми був засуджений імперський шеф преси Отто Дітріх, який щодня направляв у газети та радіо вказівки, як описувати події на фронті. А от нацистського пропагандиста, радіоведучого Ганса Фріче за те, що до кінця війни підтримував бойовий дух фашистів, не покарали, але засудили на 9 років за інші злочини.

Через заклики по радіо вбили пів мільйона людей

На подальших процесах трибуналу судили 117 гітлерівців. Згодом знайшли та покарали ще тисячі тих, хто вбивав чи допомагав це робити. Адже злочини не мають строку давності! Два місяці тому у Німеччині засудили 97-літню нацистку. І хоча вона не вбивала, а працювала секретаркою у фашистському таборі, її звинуватили у причетності до страти близько 11 тисяч людей. І не допомогла їй втеча з будинку престарілих.

У Гаазі тепер судять 89-літнього пропагандиста з африканської країни Руанда Феліс’єна Кабугу. У 1984 році на своєму радіо він особисто закликав вбивати і ґвалтувати народ тутсі. За 100 днів у Руанді загинуло від 500 тисяч до 1 мільйона людей! Пропагандист переховувався від суду понад 20 років, але у 2020-му Кабугу затримали у Парижі.

Російські пропагандисти теж використовують телебачення, газети, радіо, де закликають до масового вбивства українців, окупації України, застосування проти нас ядерної зброї. І розповсюджують свою дику пропаганду не тільки в росії, а й за кордоном. Вони добре знають, що за свою брехню, яка призвела до загибелі тисяч українців, до мільйонів скалічених доль, втрат домівок, доведеться відповідати у Гаазі. І рано чи пізно, а таки потраплять на лаву підсудних.

Олена ПАВЛЮК

Гітлерівський пропагандист Юліус ШТРАЙХЕР

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися