ГЕББЕЛЬС з дружиною та дітьми
Світ

Як закінчили життя головні фашисти?

6 травня 2023, 14:04
0
0
Сподобалось?
0

Гітлер, Гімлер, Борман, Геббельс… Ці прізвища українці знають як головних фашистів, на чиїх руках кров десятків мільйонів людей, знищені міста і села по усій Європі. За розв’язану Другу світову війну, за свої жахливі злочини вони мали постати перед трибуналом. Але головні військові злочинці фашистської Німеччини вибрали добровільну смерть, аніж привселюдний суд та страту.

Гітлер і коханка пішли на той світ разом

За місяць до смерті коханка Гітлера Єва Браун, молодша на 23 роки, переїхала до нього у бункер. Там вони й одружилися. Але законною дружиною Єва була всього добу. 30 квітня 1945 року обоє скоїли самогубство – отруїлися ціанистим калієм. Трупи Гітлера та його дружини фашисти спалили, але вони погано згоріли. Їхні останки знайшли червоноармійці і перепоховали в іншому місці, а у 1970 році остаточно знищили. Існує й інша версія: Гітлер після війни жив під чужим іменем в Аргентині.

Геббельс отруїв своїх шестеро дітей

Наступного дня у гітлерівському бункері добровільно пішли з життя головний пропагандист Геббельс та його дружина Магда. Ще й потягли за собою на той світ і шестеро своїх дітей! Найстаршому було 12, найменшому – 4. Магда просто молилася на фюрера, адже Гітлер хрестив їхніх дітей і саме він припинив роман Геббельса з чеською актрисою. Дізнавшись про смерть Гітлера, Магда написала листа старшому синові, який перебував у таборі військовополонених: «Світ, який прийде після фюрера, не гідний того, щоб у ньому жити». А тому вона вклала дітей спати, сказавши: «Лікар зробить вам укол, як справжнім солдатам». Коли діти заснули, лікар вклав кожному в рот розчавлені ампули ціанистого калію, що викликало швидку смерть. Після цього Геббельс з дружиною наклали на себе руки.

Попіл від Гіммлера розвіяли у лісі

Особисте життя організатора винищення євреїв Гіммлера було бурхливим. Він мав дружину, старшу на вісім років, яка народила доньку, також пара всиновила хлопчика – сина загиблого однопартійця. Мав і коханку, молодшу на 12 років, яка народила йому двох дітей. З наближенням кінця війни Гіммлер переховувався в одному з родових замків, але потім збрив свої знамениті вуса, наклав на око чорний пластир і вдавав себе за напівсліпого. Та його впізнали. Під час медичного огляду він розчавив у роті ампулу з отрутою, що спричинило миттєву смерть. Труп Гіммлера спалили, а попіл розвіяли в лісі. Його коханку затримали американці, її допитували. У 1950-х роках вона вийшла заміж. А її діти від Гіммлера змінили прізвище і досі живуть у Німеччині.

Яка доля Бормана?

У Бормана, особистого секретаря Гітлера, було 10 дітей. Найстаршого назвали Адольфом – на честь фюрера, який став хресним батьком. Доля Бормана після 2 травня 1945 року залишається невідомою. За однією з версій, він загинув при спробі прориву крізь радянські загони, за іншою – покінчив з життям, проковтнувши ампулу з ціанистим калієм. Але є свідчення про те, що в 1947 році Борман переховувався в одному з монастирів на півночі Італії, де і помер. Проте інші очевидці стверджували, що у 1973 році Борман мешкав в Аргентині.

Тіло Герінга спалили у концтаборі

Єдиний з головних фашистських злочинців, кого судили на Нюрнберзькому процесі, був Герінг – найближчий соратник Гітлера і другий після нього військовий керівник. 23 квітня 1945 року, коли Гітлер ще був живий, він хотів взяти на себе обов’язки глави держави. Але Герінга арештували есесівці. А 9 травня його затримали американці. З камери смертників він написав листа своїй другій дружині та восьмирічній дочці і до німецького народу, де заперечував звинувачення. Міжнародний військовий трибунал у Нюрнберзі засудив його до смертної кари через повішення. Але за дві години до страти 15 жовтня 1946 року він проковтнув ампулу з ціанистим калієм. Тіло Герінга спалили у колишньому концтаборі Дахау, а прах викинули у сміттєву яму.

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися