Іран готовий повністю витіснити з Європи «Газпром»
Світ

Іран готовий повністю витіснити з Європи «Газпром»

14 серпня 2014, 00:16
0
0
Сподобалось?
0

 

Російському «Газпрому» знайшовся конкурент, який готовий повністю витіснити його з європейського газового ринку! Спокусливі пропозиції країнам Євросоюзу вже робить... Іран.

Ісламська республіка Іран готова повністю замінити російський «Газпром» на європейському газовому ринку. Забезпечити постійні поставки можливо через газопровід «Набукко». При цьому, як мінімум, дві європейські країни вже серйозно зацікавились цією пропозицією, пише «Високий Замок», посилаючись на сайт BY24.ORG.

За інформацією, у Міністерстві нафти Ірану вважають, що кращим із наданих проектувальниками маршрутів є турецький - він більш вигідний, аніж побудова газопроводу через Сирію, Ірак, Кавказ чи Чорне море. Постачати по ньому газ з Ірану - «розумне та вигідне рішення, яке зрештою дозволить Європі повністю відмовитись від проблемних російських продавців».

Для довідки: газопровід «Набукко» поки є нереалізованим проектом, приблизна вартість якого становить 7,9 мільярдів євро. Його протяжність - 3300 кілометрів, а основна мета - з'єднати газовидобувні країни Азії (Туркменістан, Азербайджан та Іран) з користувачами в Європі (зокрема, Німеччиною та Австрією). Проте на сьогодні Іран має можливість постачати газ у Європу ще до запуску газопроводу «Набукко» - продавати сировину у вигляді зрідженого природного газу, тим більше, що більшість LNG-терміналів у країнах ЄС вже побудовані.

Учасникам  консорціуму по будівництву «Набукко» стали австрійська компанія OMV Gas GmbH, турецька BOTAS, румунська Transgaz і болгарська «Булгаргаз».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися