У польському місті відкрили україномовну школу
Світ

У польському місті відкрили україномовну школу

11 січня 2019, 20:20
0
0
Сподобалось?
0

У польському місті Лодзь лінгвіст та викладач Віталій Затильний з Тернополя відкрив українську школу. Про це пише ZIK з посиланням на  Тернопільські експрес-новини.

Віталій Затильний працював викладачем польської мови в Чорткові та ведучим програми на одному з тернопільських телеканалів. Потім переїхав до Польщі. Там заснував суботню двомовну школу (українська та польська мови).

Віталій Затильний каже, що школа є офіційною, після її закінчення учні отримують свідоцтво і конкретний кваліфікаційний рівень. Зараз функціонує два невеликих класи, а її майбутнє залежить від вибору українців, які проживають в Лодзі.

Польську мову в школі вивчають нарівні з українською. При вивченні школярі не зачіпають політичні проблеми або історичні суперечки.

Віталій зважився на відкриття мовної школи саме тому, що в Лодзі, згідно з дослідженнями, проживає близько 80 тисяч українців, і часто серед усіх домінує російська мова. Тому потрібно «воскрешати українську мову, робити її популярною і відомою».

Віталій Затильний не приховує, що мріє про той час, коли в Польщі українська стане такою ж популярною, як італійська або іспанська.

Зараз школа не має популярності, і попри те, що багато українців приїхало в Лодзь з дітьми, охочих навчатися в українській школі дуже мало. В основному люди поспішають вивчати польську.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися