Спорт

Погуляли і «сплавили» «Металіста»

5 жовтня 2005, 00:00
0
0
Сподобалось?
0
У луцькому клубі після поразки в Києві з рахунком 1:7 відбулася серйозна розмова. Причому ініціювали її самі футболісти. Гравці домовились, що на деякий час забудуть про внутрішні негаразди у клубі й пообіцяли один одному буквально “гризти землю” в наступних матчах. Після цього першим на шляху лучан став харківський “Металіст”, який під орудою львівського фахівця Мирона Маркевича впевнено тримається серед лідерів української першості.
Те, що домовленість буде виконана, стало зрозумілим з перших хвилин гри. Добре виглядав захист “Волині”, який за попередні чотири гри пропустив аж 17 м’ячів. Цього ж разу оборона лучан дозволила всього двічі пробити по власних воротах, причому жоден з цих ударів навіть не влучив у створ. Як ніколи добре діяли африканські легіонери Омоко і Папа. Господарі дуже швидко заволоділи ініціативою і відкрили рахунок у грі вже на 19-й хвилині після влучного удару Максимюка. А “Металіст” цього вечора мало був схожим на команду, яка претендує на щось серйозне у чемпіонаті. Гості зуміли щось створити лише під завісу першого тайму. Спочатку Ярош один на один не зумів переграти голкіпера лучан Постранського. По справжньому засмутити господарів поля гості могли вже у доданий час, коли з близької відстані по воротах “Волині” не влучив Джакобія. Роздратований діями своїх партнерів у захисті капітан лучан Василь Сачко прибіг до власних воріт. Він голосно і в “доступній формі” пояснив колегам, що більше так помилятися не можна. Більше оборона “Волині” не дала жодних шансів супернику… Виконали своє завдання й гравці атаки. Одного разу гості з порушенням правил зупинили у своїй штрафній Олега Герасимюка. Арбітр матчу Ігор Ярменчук вказав на 11-метрову позначку. “Вирок” харків’янам бездоганно виконав Корнел Бута. Крапку у матчі поставив Василь Сачко, довівши рахунок до 3:0.
На післяматчеву прес-конференцію головний тренер харківського “Металіста” Мирон Маркевич прийшов у поганому настрої. Хоча Мирон Богданович свого часу також працював у Луцьку, однак останнім часом він доволі скептично ставився до волинського футболу в цілому і до методів роботи Віталія Кварцяного зокрема. От і цього разу Маркевич у притаманній йому формі почав критикувати гру… суперника, який переміг його команду.
– Цю гру потрібно зняти на камеру і показувати дітям, як не потрібно грати. Сьогодні, хай не ображається колега, обидві команди грали в антифутбол. Я вибачаюся за цей матч, так погано ми ще не грали, – зазначив Мирон Маркевич.
Віталій Кварцяний, навпаки, оптимістично зазначив, що фінансові проблеми в команді потрохи вирішуються, і розповів, як йому вдалося вивести свою команду з психологічної ями після розгрому від “Динамо” з рахунком 1:7:
– Після київського матчу я не виказував своїм хлопцям ніяких претензій. Мені завжди згадується моя команда зразка 1989 року. Тоді футболісти могли відсвяткувати перемогу і навіть випити. Ось і зараз гравці зібралися на свято. У понеділок після гри в Києві вони добряче погуляли. І це їх якось здружило.
Результати матчів 11-го туру: “Волинь”-“Металіст” – 3:0, “Дніпро”-“Динамо” – 0:3, ФК “Харків”-“Чорноморець” – 0:1, “Кривбас”-“Металург” Д. – 0:1, “Таврія”-“Ворскла” – 2:3, “Шахтар”-“Іллічівець” – 6:0, “Металург” З.-“Закарпаття” – 3:0, “Арсенал”-“Сталь” – 1:1.
Наступний тур першості відбудеться 16 жовтня. “Волинь” прийматиме на своєму полі дніпропетровський “Дніпро”.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися