Волиняни вшанують урочище, в якому зародилася УПА

13 жовтня 2013 року в райцентрі Турійськ та урочищі Вовчак на Волині відбудуться урочисті заходи з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії. Урочище Вовчак у лісових масивах на межі Турійського, Володимир-Волинського та Локачинського районів Волині вважається місцем, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зродилася Українська Повстанська Армія. У 1943-1944 роках тут діяла велика база УПА під назвою «Січ».

Організатор заходів вситупає Турійська районна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Розпочнуться заходи об 11:00 у Турійську, де відбудеться покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку борцям за волю України. Потям святкова автоколона відбуде з райцентру Турійськ до урочища Вовчак. В полудень там розпочнеться панахида та відбудеться святкове віче пам’яті Героїв УПА.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>