Справа Шеремета: апеляційний суд залишив волонтера Антоненка у СІЗО
Україна

Справа Шеремета: апеляційний суд залишив волонтера Антоненка у СІЗО

24 грудня 2019, 09:38
0
0
Сподобалось?
0

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив під вартою одного із підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Захист Антоненка наполягав на скасуванні утримання під вартою і обрання менш суворого запобіжного заходу, - пише Радіо.Свобода.

Розгляд апеляції мав відбутися минулого тижня, але заплановане на 20 грудня засідання перенесли через те, що суддя не встиг ознайомитися із матеріалами справи.

"Дива не сталося. Правосуддя не відбулося.

Апеляційний Суд Києва залишив Андрій Антоненка в застінках СІЗО. Жодні докази суддям не указ. Те що військовий згадується в справі лише чотири рази також суд не цікавить. І жоден раз не згадується в експертизах.

Ще більше дивує той факт що адвокатам не дають ознайомитися зі справою в повному обсязі. Якщо там так все «бездоганно», то в чому ж проблема? Питань стає все більше, а відповідей немає.

Недолуге та безприципне шоу нової влади поставило життя людей на межу виживання, а сім‘ї зробило заручниками піару кількох осіб, які абсолютно не розуміють що таке держава.

Це сумно фото будо зроблене сьогодні в залі суду. Сім‘я буде на свята без батька, а військовий у в‘язниці", - написав адвокат Андрій Смолій у Фейсбуку.

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

14 грудня суд взяв під варту без можливості внесення застави Андрія Riffmaster Антоненка. Його заарештовано на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Аналогічний запобіжний захід обрано і для Юлії Кузьменко.


За даними МВС, подружжя Грищенків підозрювані в іншому провадженні, але «представляють оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися