У Києві сурогатна мати продала іноземцям дитину від співмешканця
Україна

У Києві сурогатна мати продала іноземцям дитину від співмешканця

18 вересня 2020, 20:42
0
0
Сподобалось?
0

У Києві 30-річна жінка під прикриттям сурогатного материнства продала подружжю з КНР власну дитину.

Київська місцева прокуратурою повідомила про підозру жінці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людиною, вчинена щодо малолітнього, за попередньою змовою групою осіб).

По це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

У 2018 році до одного з столичних медичних центрів, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини, звернулося подружжя з КНР з метою участі у програмі сурогатного материнства. У подальшому, за рекомендацією клініки, між подружжям та підозрюваною укладено "Договір про сурогатне материнство". Згідно з договором, сурогатна мати за компенсацію у сумі близько 400 тисяч гривень погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати їм її на виховання.

Клініка, у свою чергу, зобов’язувалася провести відповідні медичні процедури із запліднення, здійснювати медикаментозний супровід програми і діагностику вагітності.

Однак проведені працівниками медичного центру неодноразові процедури запліднення не призвели до вагітності сурогатної матері.

"Прагнучи отримати від подружжя компенсацію, підозрювана вступила у статеві зносини зі своїм співмешканцем та завагітніла від нього. Протягом усього часу вагітності підозрювана та службові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли у довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їхньої генетичної спорідненості з немовлям. Будучи упевненими у тому, що саме вони є батьками дитини, подружжя виплатило сурогатній матері близько 400 тис. гривень компенсації", — розповіли у прокуратурі.

Потерпілі викрили обман лише після проведення дослідження на генетичну спорідненість із новонародженою дитиною під час оформлення їй громадянства КНР.

Наразі досудове слідство триває. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності службових осіб медичного центру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися