На Київщині псевдо-черниця чотири роки збирала гроші для дитячого будинку
Україна

На Київщині псевдо-черниця чотири роки збирала гроші для дитячого будинку

10 грудня 2021, 16:03
0
0
Сподобалось?
0

У Білій Церкві аферистка представлялася матушкою Святопокровського монастиря і видурювала в людей гроші. 

Про це йдеться у рішенні Білоцерківського міськрайонного суду за 8 листопада, пише "УНІАН"

Так, жінка протягом чотирьох років збирала на місцевому ринку чималі суми грошей для допомоги дитячому будинку, представляючись усім матушкою Святопокровського монастиря. Але шахрайка заробляла не лише благодійністю, а ще й пропонувала відвідувачам замовляти у неї молитви за здоров’я та упокій родичів.

Псевдомонахиню вдалося викрити, коли вона ошукала знайому на 45 тисяч доларів.

Після отримання другої суми "черниця" ще приходила на ринок, але коли потерпіла стала наполягати на поверненні коштів, шахрайка зникла і врешті перестала виходити на зв`язок. Потерпіла власними силами стала розшукувати обвинувачену. Після звернення постраждалої до поліції "черниця" знову з’явилася на ринку та намагалася переконати, що не брала гроші. Їй запропонували повернути кошти, але вона заперечувала що їх брала.

Проти псевдочерниці розпочали кримінальне провадження. Коли ж справу передали в суд, то вона пів року не з’являлася на засідання, а під час розгляду справи своєї вини не визнала.

Попри це жінку визнано винною, вироком суду її ув’язнено на 10 років. Також, на користь потерпілої з шахрайки було стягнуто 1 мільйон 171 тисячу гривень матеріальної та 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Жертва отямилася лише увечері, хоча гроші зі схованки зникли ще до обіду. Потерпіла майже не пам’ятає деталей спілкування зі своєю "рятівницею", а також не може згадати, як вона виглядала.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися