31 березня 2024:  яке церковне свято, що не можна робити
Україна

31 березня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

31 березня, 10:06
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 31 березня, вшановують пам'ять преподобного Іпатія Чудотворця.

Що сьогодні за церковне свято

31 березня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Іпатія Чудотворця. Здійснював свій чернечий постриг в Києво-Печерському монастирі у XIV столітті. Прославився постійними молитвами, суворим постом. Мало спав, майже весь час проводив у розмовах з Господом.

За церковними переказами, Іпатій вирішив присвятити себе служінню хворим, за що отримав від Бога дар зцілення. Мирно помер у кінці XIV століття. але навіть біля його мощів продовжували здійснюватися чудеса.

Що не можна робити 31 березня

Краще цього дня подружжю не спати окремо — до розлучення.

Не можна цілувати дитину, яка є наймолодшою в сім'ї, нікому крім матері.

Заборонено вести пусті балачки.

Народні прикмети і традиції на 31 березня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: вранці дощить — до мокрого літа;
  • сонячний день вказує на швидке потепління на довгий термін;
  • безвітряна погода і синє небо — до дощу;
  • вже прилетіли птахи, але вони не щебечуть — чекайте на продовження холодів.

Цього дня було прийнято наводити лад в садку, зокрема, білити дерева. Все, що потрібно було зремонтувати, обов'язково лагодили 31 березня. А щоб захистити будинок від пожежі, на вулиці спалювали одну непотрібну річ.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 31 березня

Які сьогодні іменини: Інокентій, Веніамин, Влас, Яків.

Талісманом людини, народженої 31 березня є опал. Дорогоцінний камінь, який був відомий людству з давніх часів. Може мати різний колір. Опал вважають символом 14 річниці шлюбу.

Який сьогодні день в Україні і світі

31 березня в Україні і світі святкують Міжнародний день видимості трансгендерів. Дата присвячена вшануванню досягнень, стійкості та існування трансгендерних людей в усьому світі. Мета створення такого свята полягає у підвищенні обізнаності про трансгендерних людей в суспільстві, про їхній великий внесок, а також приверненні уваги до проблем, з якими стикаються такі люди щодня.

Також 31 березня Міжнародний день Обійми медієвіста. Унікальна нагода вшанувати науковців, професіоналів та ентузіастів, які вивчають і зберігають середньовічні традиції та історії. Медієвістами називають істориків, які є спеціалістами з медієвістики — розділу історичної науки, що вивчає культуру, побут, події епохи Середньовіччя.

А ще 31 березня святкують День флориста в Україні. Професійне свято всіх флористів. Ця професія з'явилася зовсім недавно, але майже відразу стала досить популярною. Свято має державний рівень, воно було створене 2000 року за ініціативи Міністерства праці та соцполітики.

31 березня Всесвітній день резервного копіювання. Головна мета цього свята полягає у приверненні уваги людей до важливості збереження цифрових данних.

Також 31 березня Міжнародний день декольте. Неофіційне свято, яке було започатковане у Південній Африці 2002 року за ініціативи бренду жіночої білизни Wonderbra, журналу Cosmopolitan та південноафриканської радіостанцієї 5fm для того, щоб пропагувати ідею бодіпозитиву і розширення прав та можливостей жінок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися