Telegram заблокував чат-бот ГУР та СБУ, куди надсилали інформацію про росіян
Україна

Telegram заблокував чат-бот ГУР та СБУ, куди надсилали інформацію про росіян

29 квітня, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

Увечері неділі, 28 квітня, з месенджера Telegram зникли чат-боти Головного управління розвідки, Мінцифри та Служби безпеки України.

Боти використовуватися для того, що повідомляти про рух та розташування техніки російських окупантів.

У неділю, 29 квітня, у прес-службі ГУР підтвердили, що Telegram заблокував бот розвідки.

На припинення роботи ботів звернув увагу херсонський журналіст Костянтин Риженко. Він повідомив, що у чат-боти ГУР, СБУ та Мінцифри за невідомих обставин неможливо зайти.

Йдеться про чат-боти «Головний бот розвідки» (ГУР), «Stop russian war bot» (СБУ) та «єВорог» (Мінцифри). У кожному з цих ботів можна було повідомити про розташування ворожої техніки, російських штабів, РЕБ та ППО, та дислокацію російського особового складу. Зокрема, чат-боти використовувати українці в окупації чи на лінії фронту.

Згодом у прес-службі добровольчого легіону «Свобода Росії» повідомили, що виявили блокування і свого бота. Добровольці повідомили, що дані користувачів у безпеці та закликати не підписуватися на неперевірені клони-боти, які масово створюють російські спецслужби.

29 квітня у прес-службі ГУР підтвердили, що Telegram заблокував чат-бот розвідки за невідомих причин. Водночас розвідники запевнили, що персональні дані користувачів у безпеці.

 «Сьогодні керівництво платформи Telegram необгрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, в тому числі заблоковано “Головний бот розвідки”. Це відбулось всупереч правилам та публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало», – повідомили у прес-службі розвідки.

У прес-службі ГУР також попередили, що росіяни створюють боти зі схожими назвами та використовують інформацію українців на свою користь. Розвідка закликала не надсилати жодної інформації та персональних даних таким ботам.

Наразі триває робота з відновлення роботи бота ГУР в інших месенджерах. Крім того, надіслати інформацію про росіян можна на пошту розвідки, в Signal та WhatsApp.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися