![Пора солити щавель: чи потрібно додавати сіль Пора солити щавель: чи потрібно додавати сіль](/-/uploads/ua/00/08/37/97/original-3546210048.png)
Щавель – це особливий інгредієнт, який у нас миттєво асоціюється з унікальним видом борщу. Якщо трішки постаратися, то можна зробити заготовку рослини на цілий рік.
Щавель має не лише особливий кулінарний смак, а й багато корисних властивостей. Не дивно, що цей інгредієнт здобув популярність в українській кухні.
Для того, щоб насолоджуватися рідкими стравами з цим інгредієнтом, не потрібно довго клопотатися на кухні. Виявляється, є рецепт, який не передбачає навіть додаткових інгредієнтів!
Як заготувати щавель на зиму
Усе, що вам потрібно, це щавель та вода. І все! Та й алгоритм дій навряд чи для когось буде складним.
Щавель миємо та викладаємо на паперові рушники. Він повинен добре обсохнути. Після цього дрібно його нарізаємо та щільно утрамбовуємо у чисту банку.
За бажання до щавлю можна додати трішки кропу, якщо плануєте готувати саме супи.
Після цього потрібно лише залити в банку холодну кип'ячену воду та закрити кришкою. І все! Не потрібно ані цукру, ані солі, ані стерилізації.
Як тоді щавель зберігається? Все просто – завдяки власній кислоті, яка міститься у зелені.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!