31 травня 2024:  яке церковне свято, що не можна робити
Україна

31 травня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

31 травня, 09:24
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 31 травня, вшановують пам'ять апостола від 70 Єрми.

Що сьогодні за церковне свято

31 травня в церковному календарі – день пам’яті апостола від 70 Єрма. Апостол Єрми, відомий також як Єрм, є одним із апостолів від сімдесяти. Він згадується в посланні апостола Павла до Римлян, де Павло просить вітати Єрму та інших братів (Рим. 16:14). Єрма, можливо, був одним з видатних членів християнської громади в Римі, оскільки апостол Павло згадує його на ім'я і включає до числа братії. Церковний переказ вважає Єрма єпископом Філіппополя. Він відомий своїми подвигами і трудами у Христовому благовісті.

Що не можна робити 31 травня

Не варто сваритися і лихословити.

Краще не працювати в саду і по дому.

Не можна запрягати і змушувати працювати коня.

Народні прикмети і традиції на 31 травня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: увечері на траві роса — чекайте на спекотні дні;
  • дощить — буде багатий урожай;
  • почути, як кує зозуля — до хорошої погоди влітку;
  • роса швидко висохла — дощитиме;
  • погожий день вказує, що такою буде погода під час збирання хліба;
  • вранці сильний туман — до великого урожаю грибів;
  • затяжний дощ — урожай буде поганим.

Наші предки цього дня особливо шанували коней, давали їм ласощі, мили та прибирали у стійлах. Також день вважався сприятливим для городніх робіт. Особливо часто садили бобові, тому що вірили, що тоді вони дадуть великий урожай.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 31 травня

Які сьогодні іменини: Борис, Веремій, Христина, Миколай, Роман, Філіп.

Талісманом людини, народженої 31 травня, є цитрин. Неповторний камінь жовтого та помаранчевого кольорів. В різних культурах існувало повір'я, що цитрин насичений енергією сонця, а тому є дуже позитивним мінералом.

Який сьогодні день в Україні і світі

31 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день бортпровідника. Професійне свято, яке було створене, щоб вшанувати важку та віддану працю бортпровідників. Ці люди повинні мати унікальні навички, вони також несуть відповідальність за життя людей під час польоту. Бортпровідники роблять усе можливе, щоб пасажири отримали легку та приємну подорож.

Також 31 травня Всесвітній день без тютюну. Сьогодні людина з цигаркою вже нікого не здивує, але варто пам'ятати про згубний вплив тютюну на здоров'я не лише того, хто палить, але й людей, що його оточують. Щорічна важлива подія була заснована за ініціативи ВОЗ, щоб привернути увагу суспільства до небезпеки паління та тих хвороб, які воно викликає.

А ще 31 травня Всесвітній день блондинок. Світловолоса частина жінок планети святкує особливе свято. Існує кілька версій його появи. Згідно з першою, свято було створено у США 9 червня 2001 року, коли команда адвокатес-білявок вирішила показати колегам чоловікам, що вони розуміються на юриспруденції так само добре. Свято було засноване, щоб підкреслити, що колір волосся жодним чином не впливає на інтелект.

31 травня святкують День народження велосипедного спорту. Дату для свята обрали зовсім не випадково, саме в останній весняний день 1868 року провели перші велосипедні перегони. Відбулася подія в Парижі, в старовинному парку.

Також 31 травня Всесвітній день папуг. Подія була створена для підвищення обізнаності про важливість збереження цих яскравих пернатих та розповісти про варіанти їхнього захисту. Зазвичай цього дня організовують різноманітні заходи, спрямовані на збереження популяції папуг.

А ще 31 травня День веб-дизайнера. Професійне свято всіх тих, хто займається створенням дизайну сайтів. Веб-дизайнери є справжніми митцями, які створюють привабливі та зручні веб-сторінки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися