Мінімальна пенсія у червні: чи чекати пенсіонерам на зміни
Україна

Мінімальна пенсія у червні: чи чекати пенсіонерам на зміни

31 травня, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

Багатьох українців цікавить питання, чи зросте мінімальна пенсія у червні. Річ у тім, що з початку року розмір виплати вже збільшився, тому багато пенсіонерів сподіваються на повторне підвищення пенсії.

Якою буде мінімальна пенсія в червні

Збільшення мінімальної пенсії у червні не передбачається. Річ у тім, що розмір такої пенсійної виплати прив'язаний до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. А він встановлюється станом на 1 січня поточного року. У 2024 році він становить 2 361 гривні.

Однак, внаслідок весняної індексації розмір мінімальної пенсії зріс на 364 гривні та тепер складає 2 725 гривень. Така виплата встановлюється пенсіонерам, які досягнули 65-річного віку та не встигли набути достатнього страхового стажу.

Які мінімальні розміри пенсії для інших пенсіонерів

Водночас з 1 березня в Україні були встановлені нові мінімальні розміри пенсійних виплат для різних категорій пенсіонерів:

  • для пенсіонерів до 70 років з повним стажем 30/35 років та для осіб з інвалідністю І групи незалежно від віку та стажу: мінімальна пенсія встановлена на рівні 2 980 гривень;
  • для пенсіонерів віком від 70 до 80 років з повним страховим стажем 30/35 років: мінімальна пенсія становить 3 240 гривень;
  • для пенсіонерів, яким виповнилося 80 років і які мають страховий стаж 20/25 років: мінімальна пенсія складає 3 370 гривень;

Зауважте! Пенсіонери без стажу отримують державну тимчасову допомогу. Сума такої виплати не може перевищувати 3 028 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися