Багатоповерхівки «замерзнуть»: експерт радить шукати можливість переїхати до інших міст
Україна

Багатоповерхівки «замерзнуть»: експерт радить шукати можливість переїхати до інших міст

5 червня, 13:14
0
0
Сподобалось?
0

Через проблеми з генерацією електроенергії взимку буде дуже складно жителям багатоквартирних будинків. Тож вони повинні зараз думати і шукати можливість переїхати до інших міст, де буде світло, чи до приватного сектора.

Про це голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив у ефірі каналу "Новини.LIVE".

Експерт попередив, що "в багатоквартирних будинках буде дуже й дуже складно взимку".

"Особливо в старих будинках – це хрущівки, 70-80% такого типу будинки, які неутеплені, які дуже охолоджуються – там буде дуже й дуже складно. Особливо складно буде тим, в кого електроопаленння, електроплити, тому що приготувати їжу буде складно, опалення не буде", – пояснив Попенко.

"Тому люди повинні зараз думати і шукати можливість переїжджати або в інше місто, або в області, де буде електроенергія. А краще дивитися в сторону приватного сектору, щоб запобігти всім проблемам, які можуть виникнути взимку", – порадив він.

За його словами, на жаль, відновити швидко генерацію неможливо за короткий проміжок часу. Попенко уточнив, що має на увазі рік-два, "тобто рік-два відновлення генерації буде неможливим".

"Ми очікуємо відключення і, на жаль, вирішити це питання у багатоквартирному будинку якимись встановленням приладів неможливо. В приватному будинку – так: можна встановити генератор, твердопаливний котел. Якщо немає грошей на дрова, можна назбирати десь хмизу. Можна якось пережити цей процес. А в багатоквартирному будинку все буде набагато складніше", – розповів голова Спілки споживачів компослуг.

Нагадаємо, нардеп-член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що українцям слід бути готовими до того, що взимку відключення світла можуть тривати 10 годин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися