6 червня 2024:  яке церковне свято, що не можна робити
Україна

6 червня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

6 червня, 09:27
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 6 червня, вшановують пам'ять преподобного Висаріона чудотворця.

Що сьогодні за церковне свято

6 червня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Віссаріона-дивотворця. Він народився і виховався в Єгипті. Від юності полюбив Бога, і світло благодаті Божої засяяло в його серці. Відвідав святі місця в Єрусалимі, де бачив преподобного Герасима, який провадив пустельне постницьке життя. Також спілкувався з іншими багатьма отцями, які в чеснотах просяяли.

Преподобний Віссаріон прийняв обітницю німотності, їв лише один раз на тиждень, а іноді залишався без їжі та пиття протягом 40 днів. Одного разу, стоячи на відкритому місці посеред пустелі, преподобний Вісаріон пробув 14 днів і ночей без руху, в молитві, без їжі, не кажучи нічого.

Що не можна робити 6 червня

Не можна ображатися і ображати.

Забороняється викидати залишки їжі зі столу.

Не варто забувати про бур'яни, інакше урожаю не буде.

Народні прикмети і традиції на 6 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: вітер дме зі сходу — літо буде дощовим;
  • вітер північний — чекайте на велику кількість опадів влітку;
  • ввечері багато жуків літає — буде гарна погода;
  • ясна погода — до великого урожаю;
  • почути як кричать перепілки — піде дощ.

Цього дня прийнято багато працювати на городі і в полі, особливо займатися прополюванням бур'янів. А щоб здоров'я було міцним, обов'язково полийте городину та квіти.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 6 червня

Які сьогодні іменини: Георгій, Лук'ян, Ростислав, Софія, Юліана.

Талісманом людини, народженої 6 червня, є гагат. Використовувався для виготовлення різноманітних виробів вже в кам'яному віці. Здавна вірили, що гагат чинить заспокійливу дію.

Який сьогодні день в Україні і світі

6 червня в Україні святкують День журналіста. Свято було засновано 1994 року указом першого президента України Леоніда Кравчука. Цей день підкреслює важливість свободи слова, незалежності ЗМІ та професійних стандартів журналістики.

Також 6 червня Всесвітній день зеленого даху. Він сприяє екологічному розвитку, заохочуючи окремих людей та організації по всьому світу інвестувати у створення більш інклюзивних та екологічно безпечних міст з використанням технології зелених дахів.

А ще 6 червня Всесвітній день трансплантології. Він присвячений підвищенню обізнаності про важливість донорства та трансплантації органів. Цей день є виявом вдячності донорам органів та їхнім сім’ям за їхній самовідданий акт дарування життя іншим.

6 червня День гордості атеїста. Щорічна подія, що присвячена сприянню визнанню та обізнаності тих, хто вважає себе атеїстами. Цей день служить нагадуванням про те, що атеїзм є дійсним світоглядом, і люди, які вважають себе атеїстами, мають право висловлювати свої переконання, не боючись дискримінації чи переслідувань.

Також 6 червня Всесвітній день консультанта з управління. Припадає щорічно на перший четвер червня. Цей день присвячений визнанню внеску консультантів з управління в різних галузях та рівнях управління по усьому світу. Консультанти з управління — це професіонали, які надають експертні поради та підтримку підприємствам, організаціям і урядам, щоб допомогти їм покращити свою діяльність, подолати труднощі та досягти своїх цілей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися