В Україні знімуть фільм за мотивами книги Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки»
Україна

В Україні знімуть фільм за мотивами книги Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки»

6 червня, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков отримали права на екранізацію культової дитячої книги “Тореадори з Васюківки” Всеволода Нестайка.

Про це режисери повідомили Суспільне Культура.

Що відомо про нових режисерів майбутньої стрічки

Роман Краснощок та Антон Чистяков здобули ступінь магістра за спеціальністю “Режисер ігрового кіно” у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Що відомо про книгу Нестайка та її попередні екранізації

Книга Нестайка стала однією з найпопулярніших українських дитячих книг.

Нині книжку в Україні друкує видавництво “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”. У 2004 році Всеволод Нестайко дещо змінив текст, вилучивши ідеологічні радянські нашарування, застарілі вирази та незрозумілі сучасному читачу деталі і додав нові сюжетні лінії.

У 1979 році Міжнародна рада з дитячої та юнацької літератури включила трилогію до “Особливого почесного списку Ганса Крістіана Андерсена” (Special Hans Christian Andersen Honor List) як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

Вперше її екранізували у 1965 році — це був короткометражний фільм одного з епізодів книжки. Над стрічкою працював режисер Самарій Зелікін. Вона отримала кілька міжнародних нагород, зокрема Гран-прі на Міжнародному фестивалі в Мюнхені (Німеччина, 1968) та головну премію Міжнародного фестивалю в Олександрії (Єгипет, 1969).

Краснощок та Чистяков додають, що відтоді за екранізацію брався Віктор Іванов (“За двома зайцями”, “Сто тисяч”), але через радянську цензуру фільм скасовувала.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися