Міненерго готується до складної ситуації взимку: заява Галущенка
Україна

Міненерго готується до складної ситуації взимку: заява Галущенка

7 червня, 15:09
0
0
Сподобалось?
0

Ситуація в енергосистемі України після масштабних російських атак на енергетичну інфраструктуру є значною гіршою, аніж у 2022-2023 роках.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час засідання Ради керуючих МАГАТЕ у Відні, повідомляє пресслужба Міненерго.

За словами міністра, найбільших руйнувань зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, також значно пошкоджено об’єкти системи передавання.

"Загальні втрати системи – до 9 ГВт потужності. Ситуація наразі значно гірша, ніж у 2022-2023 роках. Застосовуються обмеження для споживачів. Ми готуємося до досить складної ситуації взимку", — зазначив Галущенко.

Очільник Міненерго заявив, що наразі російські атаки зосереджені на маневрових потужностях, але "мета ворога — повний блекаут".

"Ми готуємось до того, щоб взимку працювали всі 9 енергоблоків АЕС, це наш спосіб вижити. Тому важливе завдання — захистити атомну енергетику, уникнути блекауту атомних електростанцій і забезпечити ядерну і радіаційну безпеку в Україні, від якої залежить і глобальна ядерна безпека", — додав міністр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися