Водійки тракторів та тілоохоронці: уряд сприятиме опануванню цих професій жінками
Україна

Водійки тракторів та тілоохоронці: уряд сприятиме опануванню цих професій жінками

8 червня, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

Українська економіка стикається зі складністю в забезпеченні робочою силою через мобілізацію спеціалістів до Збройних Сил. У зв’язку з цим Міністерство економіки розглядає можливість перекваліфікації жінок на професії, які є найбільш вимаганими на ринку праці.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Міністерка економіки України, Юлія Свириденко, на зустрічі з президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо повідомила про початок діалогу щодо розроблення та впровадження програм підтримки українського бізнесу. Ці програми спрямовані на перекваліфікацію працівників на професії, які мають великий попит на ринку праці.

Юлія Свириденко зазначила, що основний акцент робиться на жінках, які вже успішно працюють в традиційно «чоловічих» сферах, таких як тілоохоронці, водії вантажівок, автобусів або навіть тракторів. Вона підкреслила, що перекваліфікація спеціалістів та трудове впровадження ветеранів стають ключовими завданнями на ринку праці.

Дослідження Конфедерації роботодавців України показує, що українські підприємства все частіше залучають жінок на «чоловічі» посади. Після російської агресії роль жінок в економіці стрімко зросла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися